POLİTİKA - 20 Nisan 2012 Cuma 17:01

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BAYRAKTAR MARDİN`DE

A
A
A
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BAYRAKTAR MARDİN`DE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mardin`de Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.
Eşi Emine Bayraktar ile birlikte Mardin`e gelen Bakan Bayraktar, Mardin Havaalanı`nda Vali Vekili Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri tarafından karşılandı. Cuma namazını tarihi Ulu Camii`nde kılan Bayraktar, çarşı esnafı ve cami cemaatiyle sohbet etti. Cuma namazından sonra Mardin Müftülüğü tarafından Yay Grand Oteli`nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katılan Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, "Mardin sıradan bir
şehir değildir. Mardin dünyanın hoşgörü şehri, dünyanın en hoşgörülü insanları, dünyanın en önemli semavi dinleri merkezlerinden bir tanesidir. Bu bakımdan Mardinli olmak aynı zamanda bir övünç ve gurur kaynağıdır" dedi.
Bakan Bayraktar, "Bizim peygamberimiz Hazretül Enbiya, yüce Mevlamızın habibi dünyayı şereflendirmek için geldi. Dünyaya güzel ahlakı tamamlamak için geldi. Dünyaya barışı ve kardeşliği getirmek için geldi. Müslümanların hiçbirisinin, insanların hiçbirisinin birbirinden üstünlüğü yoktur. Müslümanlar kardeştir ve takvaca üstün olanlar daha yukardadır. Bunun için inşallah hem Müslümanların daha iyi pekişmesi, kaynaşması ve Müslümanların huzura, mutluluğa ulaşması için ve de dünyanın mutluluğu için bizim
peygamberimizin yoluna, peygamberimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bu güzel günler İslamiyet`e barış getirsin. İslamiyet`e mübarek olsun. Kardeşliğimizi artırsın" şeklinde konuştu.
Konuşmadan sonra Bakan Bayraktar, etkinliğe katılan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayraktar, 2 gün boyunca kentte incelemelerde bulunacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir