GENEL - 26 Nisan 2018 Perşembe 14:14

Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Çetin Mardin’de

A
A
A
Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Çetin Mardin’de

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve sınır birliklerini denetlemek üzere Mardin’e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Mardin’in çok parlak bir geleceği var.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve sınır birliklerini denetlemek üzere Mardin’e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Mardin’in çok parlak bir geleceği var. Allah’ın yardımı halkın desteği ile geleceğin Mardin’ini birlikte kuracağız" dedi.


Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, bölge ziyaretleri kapsamında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Bassavcısı Tolgahan Öztoprak, 70. Makanize Piyade Tugay Komutanı Altan Er, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve sınır birliklerini ziyaret etmek üzere Mardin’e geldi.


Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Mardin’de halkın desteği ile yaşanan huzur ortamını değerlendirdi. Ziyaretlere Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yusuf Kenan Topçu ve beraberindeki heyette eşlik etti. Mardin Valiliği ziyareti çıkısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orgenaral Çetin, tarih ve huzur şehri Mardin’e geldiklerini söyledi. Çetin, "Sayın valimizle şehirle ilgili gelişmeleri heyecanla çok güzel bilgiler aldık. Mardinimizin çok parlak bir geleceği var. Zaten dünya şehri olan Mardin’in çok mükemmel bir yere çok daha iyi seviyeye geleceğini gördük. Sayın valimin çalışmalarını yakından görmek çok güzel. Huzura sahip çıkılması, buradaki sayın valimizin çalışmaları, güvenlik görevlilerimize halkımızın destek vermesi çok önemli. Huzura sahip çıkılması çok önemli. Allah’ın yardımı halkın desteği ile geleceğin Mardin’ini birlikte kuracağız" dedi.


Çetin, valilik ziyaretinin ardından Mardin Cumhuriyet Bassavcısı Tolgahan Öztoprak’ı ziyaret ederek Nusaybin sınır hattında da incelemelerde bulunacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.