SAĞLIK - 23 Ocak 2021 Cumartesi 10:42

112 acil servis ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamalarında vakalara daha hızı ulaştı

A
A
A
112 acil servis ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamalarında vakalara daha hızı ulaştı

Mardin’de, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında 112 acil servis ekiplerinin vakalara ulaşım hızı yükseldi.

Mardin’de, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında 112 acil servis ekiplerinin vakalara ulaşım hızı yükseldi.


Mardin 112 acil servis istasyonunda paramedik olarak çalışan Muhammed Çomaktekin, pandemide vakaların yoğunlaştığını söyledi. Yoğunlaşan vakalarla birlikte uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının vakaya ulaşım hızını arttırdığını ifade eden Çomaktekin, "Vakalarımız yoğunlaştı. Fakat vakaya ulaşım oranlarımız aynı oranda yükseldi. Yüzde 99 gibi bir oranımız var. Kırsal olsun, kentsel olsun, vakalarımıza gayet iyi bir sürede ulaşıyoruz. Biz tedbirlere uymaya çalışıyoruz. Vaka komuta tarafından bize verildiğinde ekipmanlarımızı gerektiği gibi tulumlarımızı, önlüklerimizi, N95 maskelerimizi giyip, vakaya yöneliyoruz. Ona göre hastaya müdahale edip transportunu hastaneye sağlıyoruz. Burada en önemli nokta vatandaşlarımızın kişisel hijyene ve maskeye önem vermesidir" dedi.



"Kısıtlamalar sayesinde vaka oranımız düştü"


Kısıtlamalar sayesinde vaka oranlarının düştüğünü aktaran Çomaktekin, "Kısıtlamalar sayesinde vaka oranımız oldukça iyi seviyelere düştü. Kısıtlamalar olunca trafik de yoğun olmuyor. Bu yüzden vakaya ulaşım sürelerimiz gittikçe arttı. Çünkü bizi daha çok yoran şey vakalara ulaşımda trafikti. Trafikte insanlar hala bize yol vermiyor. Biz ne kadar tepe lambaları flaşörleri kullansak da yol verilmemesi vakaya ulaşım sürelerimizi uzatabiliyor. Vatandaşlarımızdan zaten en çok istediğimiz şey trafikte siren sesini duyduğunda mutlaka sağdaki araçların sağa, soldaki araçların sola geçerek bize orta bir hattan yol vermelerini rica ediyoruz. Bu şekilde biz hastalara daha hızlı ulaşırız, daha çok hayat kurtarırız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonu istatistikleri açıklandı Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonu istatistik bilgileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayımlandı. 2023-2024 sezonu sona eren Trendyol 1. Lig’in istatistik bilgileri yayımlandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü’nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırladığı istatistiklerde; en çok süre alan oyuncu, galibiyet sayıları, gol ve kart sayıları, oyuncu değişiklik sayıları gibi veriler yer aldı. Çağlar ve Gkelios, en çok süre alan oyuncular Trendyol 1. Lig’de geride kalan sezonda Boluspor oyuncusu Çağlar Şahin Akbaba ve Bandırmaspor oyuncusu Ioannis Gkelios, forma giydikleri 34 müsabakada toplam 3 bin 60 dakika forma giyerek bu alanda ipi göğüslediler. Bu oyuncuları 3 bin 13 dakika ile Kocaelispor Kulübü’nden Daniel Candeias takip etti. Eyüpspor, içerde ve dışarda lider 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig’e yükselen Eyüpspor, iç sahada elde ettiği 13 galibiyetle bu alanda başı çekiyor. İstanbul temsilcisini 10’ar galibiyeti bulunan Göztepe, Bodrum FK ve Sakaryaspor takip etti. Sezon boyunca en fazla deplasman galibiyetini ise 11’er galibiyet ile Eyüpspor ve Göztepe elde etti. Gol krallığını iki isim paylaştı Eyüpsporlu Gianni Bruno ve Sakaryasporlu Del Valle, attıkları 16’şar golle sezon boyunca rakip fileleri en fazla havalandıran oyuncular oldu. Şanlıurfaspor’dan Marco Paixao 15 golle 2. yine Eyüpspor’dan Ahmed Kutucu ise 14 golle 3. sırada yer aldı. 9 kırmızı kartla Manisa FK zirvede Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonu boyunca toplam 725 gol atıldı. 34 haftalık süreçte 32 golün atıldığı 12. hafta en çok golün atıldığı, 8 golün atıldığı 2. hafta ise en kısır hafta oldu. Sezon genelinde 72 kırmızı, bin 279 sarı kart çıktı. Manisa FK, gördüğü 9 kırmızı kart ile bu alanda listenin başında yer alırken 91 sarı kart gören Ümraniyespor ise en çok sararan takım oldu.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladı Şanlıurfa’da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde el emeği, göz nuru ürünler sergilendi. Haliliye Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen serginin açılışı programına, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, halk eğitim müdürleri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından minik folklor ekibi tarafından gösteri yapıldı, türküler okundu. Gösterilerin ardından kurdele kesilerek, serginin açılışı gerçekleştirildi. Vali Hasan Şıldak ve beraberindekiler, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve stantlarda sergilenen el emeği, göz nuru eserleri inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergiyi gezen Vali Hasan Şıldak, “Hakikaten halk eğitim merkezi sergileri işe yarıyor. Çok sayıda kurs türü ile artık binleri aşan modül seçenekleri ile insanımızın hem günlük hayatını kolaylaştıran hem onlara yeniliklere yönelik açılımlar getiren bu faydayı sağlayan, zaman geçirmelerini sosyal bir ortamda kendilerine katkı sunmalarını, gelişmelerini sağlayan çok önemli aktivite merkezleridir. Halk eğitim merkezi kursları olmadan aslında Türkiye’de pek çok şeyin eksik kalacağını görüyoruz. Bütün kurslarımızda yıl boyunca çalışan, gayret eden, kurs eğitimcilerimizin, usta öğreticilerimizi, kadrolu öğreticilerimizi, sözleşmeli çalışanlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Bu çalışmaları başarıyla tamamladılar. Yine kursiyerlerimizi, onların ailelerini de tebrik etmek isterim, zira onlar da kendilerini geliştirmek adına bu güzel faaliyetlere katıldılar ve sonunda bu serginin açılışında buluştuk, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kurs eğitmeni Mukaddes Kurnaz Sulu, "Halk eğitimde her yıl bu haftayı, bu şekilde kutluyoruz. Yaygın eğitimin öneminden bahsediyoruz. Bütün yıl boyunca yaptığımız ürünlerimizi sergiliyoruz. Sevgili valimiz, kaymakamlarımız, milli eğitim müdürümüz, bize bu konuda çok destek veriyorlar. Bugün hepsi geldiler, burada hep birlikte sergimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz geldiler, halk talep doğrultusunda geldi. Ürünlerimizi gördüler, yıl boyu neler yaptığımızı anlattık. Birlikte inceledik, canlı performanslar sergiledik, güzel bir gündü, güzel dönüşler aldık" şeklinde konuştu. Haliliye Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Betül Alakuş ise “Hocalarımız tarafından aldığımız eğitimler doğrultusunda keçe eğitimi aldık. Çocuklar için bebekler yaptık, tablolar yaptık, hediyelik ve süs eşyaları yaptık. Bugün de bizim için çok önemli bir gün, bir yıl boyunca yaptığımız eserleri bugün sergiledik" ifadelerini kullandı. Sergi, 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.