EKONOMİ - 10 Şubat 2021 Çarşamba 10:48

Mardin’de Sevgililer Günü hareketliliği

A
A
A
Mardin’de Sevgililer Günü hareketliliği

Mardin’de, 14 Şubat Sevgililer Gününün hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesi nedeni ile çiçekçiler ve hediyelik eşya satışı gerçekleştiren dükkanlarda hareketlilik arttı.

Mardin’de, 14 Şubat Sevgililer Gününün hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesi nedeni ile çiçekçiler ve hediyelik eşya satışı gerçekleştiren dükkanlarda hareketlilik arttı.


Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı hafta sonuna denk geldi. Birbirlerine çiçek veya hediye göndermek isteyen çiftlerin siparişlerinin artmasıyla çiçekçilerde ve hediyelik eşya satan mağazalarda hareketlilik başladı. Sevgililer Günü öncesinde satışlardan memnun olduklarını kaydeden çiçekçi esnafı Mehmet Fazıl Özmen, "Pandemi nedeniyle satışlarımız tabi düştü. Herkes gibi biz de zarar gördük. Ama yapacak bir şey yok. Siparişler gelmeye başladı. Şu an sipariş almaya başladık. Artık bakalım nasıl olacak. Umutluyuz biraz, en çok kırmızı gül, papatya ve orkide tercih ediliyor" dedi.


Mağazasında hediyelik eşya satan Cengiz Şahin de Sevgililer Gününün kısıtlamalara denk geldiğini ve satışlarda bir hareketlenme olacağını düşündüklerini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ, Erasmus+ BIP kapsamında uluslararası öğrencileri ağırladı Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ Blended Intensive Programme(BIP) programı kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrencileri kampüsünde ağırladı. Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından organize edilen Erasmus+ BIP çerçevesinde, Polonya, Almanya, Litvanya, İspanya ve Romanya’dan gelen 34 kişilik öğrenci grubu üniversitede ağırlandı. Programa; Radom Academy of Economics (Polonya), Technical University of Ilmenau (Almanya), Civitas University (Polonya), CEDEU University (İspanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Kielce University of Technology (Polonya), Ovidius University of Constana (Romanya), Bydgoszcz University of Science and Technology (Polonya), Lithuanian University of Engineering (Litvanya) ve Babe-Bolyai University (Romanya) öğrencileri katıldı. Programın ilk gününde öğrenciler için rektörlük ziyareti ve kampüs tanıtımı gerçekleştirildi, ardından şehir merkezinde bilgilendirme gezisi düzenlendi. İkinci ve üçüncü günlerde "International Security" ve "Research Techniques" dersleri yüz yüze yapılırken, dersler Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yürütüldü. Akademik içeriklerin yanı sıra öğrenciler arası etkileşimi artırmaya yönelik sosyal etkinlikler de gerçekleştirildi. Program kapsamında dördüncü gün Safranbolu gezisi düzenlenerek katılımcıların bölgenin tarihi ve kültürel mirasını tanımaları sağlandı. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın konuşmasıyla sona erdi. Katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edilirken, program sonunda öğrenciler İstanbul’a uğurlandı. Erasmus+ BIP programının, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılması açısından önemli bir organizasyon olduğu değerlendirildi.
Karabük KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu. Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi. Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi. Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı "Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri", Arş. Gör. Kadriye Öz ise "Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu. Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı. Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.