KÜLTÜR SANAT - 06 Ağustos 2022 Cumartesi 23:10

Mardin’de açık hava sinema keyfi başladı

A
A
A
Mardin’de açık hava sinema keyfi başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Açık Hava Sinema" etkinliği düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Açık Hava Sinema" etkinliği düzenlendi.


Tarihi ve kültürüyle adeta açık hava müzesi konumundaki Mardin’de atıl durumdayken Valilik ve Mardin Büyükşehir tarafından restore edilerek sinemaseverlerin hizmetine sunulan açık hava sinemasında etkinlikler "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmi ile başladı.


Tarihi Kasımiye Medresesinin alt tarafında yaklaşık bin metrekare alan üzerine bereketli Mezopotamya Ovası’na karşı kurulu olan açık hava sinemasında modern oturma alanları, peyzaj çalışması ve etkinliğe araçlarıyla gelen vatandaşlar için otopark alanı oluşturuldu.


Terör örgütünün kurduğu hain pusu sonucu şehit düşen Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’in yaşadıklarını konu edinen “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi gösterimiyle başlayan sinema etkinliği çerçevesinde haftada bir gün film gösterimi yapılacak.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, amaçlarının tarihi kenttin eski geleneğini yeniden canlandırmak olduğunu ifade etti.


Restorasyonu yapılarak yeniden vatandaşları açık hava sinemasında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Süzen, “Anlaştığımız firmaların filmini vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde buluşturacağız. Her hafta Cuma günü film gösterimi yapılacak. Bu sıcak günlere daha da bir güzellik katacağız inşallah. Mardin gerçekten kadim bir şehir. Üst tarafımızda Kasımiye Medresesi, biraz üstünde eski Mardin, alt tarafımızda Mezopotamya, gökyüzünde ay ve yıldızlar, bu güzel tabloya hep birlikte şahitlik edeceğiz” dedi.


Etkinliğe katılan vatandaşlara belediye ekipleri tarafından çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta tabiplerden sağlıkta şiddete tepki Zonguldak’ta tabipler, 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada sağlıkta şiddete tepki göstererek görev başında hayatını kaybeden hekimleri andı. Zonguldak Tabip Odası Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Zeynep Eskici, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez boyutlara ulaştığını söyledi. Eskici, Dr. Ersin Arslan başta olmak üzere Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Ali Menekşe, Dr. Kamil Furtun, Dr. Fikret Hacıosman ve Dr. Ekrem Karakaya’yı saygıyla andıklarını belirterek, sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını unutmadıklarını ifade etti. Açıklamada ayrıca Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan saldırılara da değinilerek, şiddetin toplumun her alanında önlenmesi gerektiği vurgulandı. Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için taziye dilekleri iletildi. Sağlık çalışanlarına yönelik mobbing, tehdit ve fiziksel saldırıların arttığını dile getiren Eskici, mevcut durumun sürdürülemez olduğunu kaydetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) verilerine göre, hekimlerin yüzde 59,3’ünün şiddete uğradığını, yüzde 57,7’sinin psikolojik şiddet yaşadığını, yüzde 21,7’sinin fiziksel şiddete maruz kaldığını aktaran Eskici, hekimlerin yüzde 88,5’inin şiddet konusunda endişeli olduğunu ve yüzde 91,4’ünün yasal düzenlemeleri yetersiz bulduğunu belirtti. Eskici, sağlık sisteminde performans uygulamasının kaldırılması, güvenli çalışma ortamı oluşturulması, yeterli personel istihdamı sağlanması ve şiddete karşı caydırıcı yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Basın açıklamasına Zonguldak Tabip Odası Başkanı Şenol Yavuz, yönetim kurulu üyeleri ve hastanede görev yapan doktorlar katıldı.