SAĞLIK - 23 Ağustos 2022 Salı 09:08

Mardin’de genç hemşire görevi başında hayatını kaybetti

A
A
A
Mardin’de genç hemşire görevi başında hayatını kaybetti

Mardin’in Dargeçit Devlet Hastanesinde görevli hemşire, görevi sırasında gittiği hastaya müdahale ederken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Mardin’in Dargeçit Devlet Hastanesinde görevli hemşire, görevi sırasında gittiği hastaya müdahale ederken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Edinilen bilgilere göre, Dargeçit ilçe Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetlerinden görevli olan 23 yaşındaki hemşire Canan Sayhan, görevi sırasında gittiği hastaya müdahale ederken bir anda bilinç kaybı yaşayarak yere yığıldı. Mesai arkadaşlarının yardımına koştuğu Sayhan’ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Dargeçit Devlet Hastanesindeki müdahalesi sonrası Sayhan, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada doktorlar tüm müdahalesine rağmen Sayhan, kurtarılmayarak hayatını kaybetti.


Ölümü ile Mardin sağlık camiasını yasa boğan Sayhan için Dargeçit Devlet Hastanesi bahçesinde cenaze törenini düzenlendi.


Sayhan, törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Ege Belediyeler Birliği Denizli’de toplanıyor Denizli, Ege’nin yerel yönetim zirvesine ev sahipliği yapıyor. Ege Belediyeler Birliği, bölgesel kalkınma ve iş birliği stratejilerini belirlemek üzere Olağan Meclis Toplantısı’nı, Birlik Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başkanlığında Denizli’de gerçekleştirecek. Ege Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başkanlığında 17 Nisan 2026 Cuma günü Denizli’de yapılacak. 17-18-19 Nisan tarihlerini kapsayan üç günlük program, Ege Bölgesi’ndeki üye belediyelerin başkanlarını, meclis üyelerini ve yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek. Toplantı kapsamında sadece idari kararlar alınmakla kalmayacak, aynı zamanda Denizli’nin model teşkil eden belediyecilik yatırımları ve kültürel mirası da mercek altına alınacak. Üç günlük yoğun diplomasi ve teknik program Birliğin gelecek dönem stratejileri ve bölgesel iş birliği projelerinin karara bağlanacağı program kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen vizyon projeler ve kentsel dönüşüm alanları, katılımcı belediye başkanlarına yerinde tanıtılacak. Denizli’nin binlerce yıllık geçmişine ışık tutan antik kentler ve restore edilen tarihi yapılar ziyaret edilerek, turizmde yerel yönetimlerin rolü üzerine istişarelerde bulunulacak. 19 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlikler dizisi, teknik değerlendirme ziyaretlerinin ardından sona erecek.