ÇEVRE - 29 Mart 2025 Cumartesi 14:26

Mardin Büyükşehir Belediyesi bayram öncesi caddeleri köpük ve tazyikli su ile yıkadı

A
A
A
Mardin Büyükşehir Belediyesi bayram öncesi caddeleri köpük ve tazyikli su ile yıkadı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, Ramazan Bayramı öncesinde Tarihi 1. Cadde’de kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında cadde, köpük ve tazyikli su kullanılarak detaylı bir şekilde temizlendi.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, bayram süresince yoğun turist akını beklenen tarihi mekanlarda hijyenin sağlanması amacıyla yapıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bayram boyunca da şehir genelinde temizlik çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti.



Mardin Büyükşehir Belediyesi bayram öncesi caddeleri köpük ve tazyikli su ile yıkadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yeni yıla balkonda mahsur kalarak girdi Aydın’da yeni yıla ev temizliği yaparak giren yaşlı bir kadın, çamaşır asmak için çıktığı balkonda kapının rüzgarla kapanması üzerine mahsur kaldı. Dondurucu soğukta saatlerce mahsur kalan kadının imdat çağrısını duyan komşuların ihbarı ile adrese gelen polis ekipleri yaşlı kadını çilingir yardımı ile kurtardı. İlginç olay Aydın Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi 1632 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın zemin katında yaşayan Emir Ayşe Şadan, gece yarısı çamaşır sermek için evin balkonuna çıktı. Çamaşır serdiği sırada bir anda rüzgarla balkonun kapısı çarpıp kilitlenince yaşlı kadın buz gibi havada balkonda mahsur kaldı. Kendi çabaları ile uzun süre balkon kapısını açmaya çalışan yaşlı kadın, soğukta donmaktan korkunca gece yarısı bağırıp üst kattaki komşuları uyandırarak yardım istedi. Yaşlı kadının yardım çağrılarını duyan komşuları durumu 112 Acil Servis’e ihbar etti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, evin balkonuna itfaiye aracı ile ulaşmanın mümkün olmadığını görünce bölgeye çilingir çağırdı. Gece yarısı adrese gelen çilingir, evin arkasından da sürgülü olan kilitli demir kapısını uzun uğraşlar sonucu açarak buz gibi havada saatlerdir balkonda mahsur kalan kadını kurtardı. Yeni yıla mahsur kaldığı balkonda girip saatlerce soğukta beklemek zorunda kalan Emir Ayşe Şadan, kendisini kurtarmak için seferber olan polis ekipleri ve komşularına teşekkür edip verdiği rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.