ÇEVRE - 14 Ocak 2026 Çarşamba 12:03

Mardin Büyükşehir Belediyesinden karla mücadele çalışmaları

A
A
A
Mardin Büyükşehir Belediyesinden karla mücadele çalışmaları

Mardin’de gece yarısından sonra etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ana arterlerde küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları yürütüldü.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ravza Caddesi, Vali Ozan Caddesi, Yeniyol Caddesi, 1. Cadde, Diyarbakır Kapı, Meydanbaşı, otogar yolu, eski-yeni TOKİ güzergahları ile Türkmen Deresi çevre yolunda çalışma gerçekleştirdi. Kullanılan tuz ve solüsyon ile yol yüzeylerinde oluşabilecek buzlanmanın önüne geçildi. Yol geçişlerinin açık ve güvenli olduğu belirtilirken, yetkililer vatandaşları buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Mardin Büyükşehir Belediyesinden karla mücadele çalışmaları

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: İstanbulspor: 1 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında Trabzonspor, deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 23. dakikada savunmanın uzaklaştırdığı topa hareketlenen Krstovic, ceza sahası sağ çaprazına kadar ilerleyip kaleci Onuralp ile karşı karşıya kaldı. Krstovic’in yakın direğe şutunda kaleci Onurcan meşin yuvarlağı çeldi. 29. dakikada sağ taraftan Yunus Bahadır’ın ceza sahasına ortasına iyi yükselen Krstovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 38. dakikada Batagov’un savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Augusto’nun ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı. 41. dakikada Bouchari rakipten kaptığı topta pasını Ozan Tufan’a aktardı. Ozan da sağ çaprazdan ceza sahasına giren Muçi’yi gördü. Muçi’nin bu noktadan bekletmeden şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1 Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu Hakemler: Burak Demirkıran, Murat Tuğberk Curbay, Özcan Sultanoğlu İstanbulspor: İsa Doğan, Özcan Şahan, Demir Mermerci, Fatih Tultak, İzzet Ali Erdal, Fahri Kerem Ay, İsa Dayaklı, Yunus Bahadır, Vefa Temel, Cham, Krstovski Yedekler: Alp Tutar, Vorobjovas, Sambissa, Emir Kaan Gültekin, Duran Şahin, Emrecan Uzunhan, Ertuğrul Sandıkcı, Yusuf Ali Özer, Ömer Faruk Duymaz, Mamadou Teknik Sorumlu: İlyas Öztürk Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Nwaiwu, Batagov, Cihan Çanak, Folcarelli, Bouchouari, Ozan Tufan, Muçi, Olaigbe, Augusto Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Nwakaeme, Sikan, Yakuphan Sarıalioğlu, Salih Malkoçoğlu, Oğuzhan Ertem, Taha Emre İnce, Ahmet Berat Tekke Goller: Krstovic (dk. 29) (İstanbulspor), Muçi (dk. 41) (Trabzonspor)
Antalya Sami Uğurlu: "En iyi Antalyaspor’u ortaya çıkaracağız" Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Gençlerbirliği maçının ardından, "Takım iyi gidiyor, çok çalışıyor, çok istiyor. Bu isteklerini kaybetmedikleri sürece daha üzerine koyarak en iyi Antalyaspor’u ortaya çıkaracağız" dedi. Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci hafta maçında Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Sami Uğurlu değerlendirmelerde bulundu. Her maça kazanmak için çıktıklarını söyleyen Uğurlu, kadroda yapılan değişikliklerin lig programına bağlı olduğunu dile getirerek, "Kadro derinliği açısından baktığınız zaman bazı oyuncuları dinlendirmek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü 4 gün sonra oynayacağımız çok önemli bir Kasımpaşa maçı var. Kazanmayı çok istiyoruz. Bu maçı da aynı şekilde kazanmak istiyorduk. Ama bunu en çok istememizin sebebi alacağımız puanlar değil, o kazanma alışkanlığının kazanılması. Oradaki özgüveni yukarıya taşıyabilmek için böyle maçları da kazanmak gerekiyor" diye konuştu. "Takımın mücadele gücü, istek ve arzusu artıyor" Takımın son dönemde yükselen oyun temposuna değinen Uğurlu, fizik kalite ve oyun disiplininin geliştiğini aktararak şu ifadeleri kullandı: "Bugün oyunun daha çok hakimi olan, daha fazla pozisyon bulan, ikinci ve üçüncü bölgede daha çok kalan bir Antalyaspor vardı. Bizim önümüzde çok ciddi lig maçlarımız var. Özellikle sonuçlandırmada geliştirmemiz gereken yönlerimiz mevcut. Takımın mücadele gücü, istek ve arzusu artıyor, soyunma odasında da bunun altını çizdim. Çok daha üzerine koymamız gerekiyor tabii ki." "Oraya da galibiyet için gideceğiz" Yoğun antrenman yaptıklarını ve bu temponun takıma yük bindirdiğini ancak bunun gerekli olduğunu belirten Uğurlu, "Bizim istediğimiz oyunu oynayabilmek için antrenmanların da yüksek şiddette olması gerekiyor. İlk günlerde oyuncular zorlandı ama her geçen gün daha iyi gidiyorlar. Umarım Kasımpaşa maçından itibaren hem istediğimiz oyunu ortaya koyup hem de puanlar almaya başlayacağız. Oraya da galibiyet için gideceğiz" ifadelerini kullandı. "Duran toptan yediğimiz golle kaybettik" Gençlerbirliği karşılaşmasını "kazanma alışkanlığı açısından önemli" bir fırsat olarak gördüğünü yineleyen Uğurlu, son dakikada yenilen golün üzücü olduğunu belirterek açıklamalarını şöyle tamamladı: "Bu bir hazırlık maçı olsaydı istediğimiz oyunun büyük bölümünü almış olacaktık. Ancak duran toptan yediğimiz golle kaybettik. Takım iyi gidiyor, çok çalışıyor, çok istiyor. Bu isteklerini kaybetmedikleri sürece daha üzerine koyarak en iyi Antalyaspor’u ortaya çıkaracağız."
Antalya Özcan Bizati: "Yenilmezlik serimizi devam ettirmek istiyoruz" Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Özcan Bizati, Antalyaspor maçının ardından, "Kupa da 6 puan yaptık, devamını getirmek istiyoruz. Ligde de bir seriye başladık. İnşallah yenilmezlik serimizi de devam ettirmek istiyoruz" dedi. Ziraat Türkiye Kupası’nda B Grubu 2. hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği, deplasmanda Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Özcan Bizati, açıklamalarda bulundu. Bizati, maçın hem teknik ekip hem de oyuncular için kritik bir deneyim olduğunu belirterek, "İki takım için de değerli bir maçtı. Biz kamp açısından biraz değerlendirmeyle başlamak istiyoruz. Bizim için uzun bir süreçti. Burada kupanın denk gelmesi kampın 12 gün olmasını sağladı. Psikolojik olarak aşmamız gereken yorgunluğumuz vardı. Bir sınırımız vardı. Onu aşma açısından güzel bir maç oldu bizim için" diye konuştu. "Oynamayan oyuncularımızı oynattık" Galibiyetin yanında sahada kazasız ve sakatlıksız bir şekilde mücadele edilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirten Bizati, şöyle konuştu: "Sakatlıksız, kazasız, herhangi bir şeysiz geçtiğimiz için seviniyoruz. Oynamayan oyuncularımızı oynattık. Genç oyuncularımızı özellikle altyapıdan gelen oyuncularımızı biraz görmek istedik. O bizim açımızdan önemliydi." Kupada elde ettikleri 6 puanın moral verdiğini ifade eden deneyimli antrenör, hem kupada hem ligde ivmeyi sürdürmek istediklerini söyleyerek, "Kupa da 6 puan yaptık, devamını getirmek istiyoruz. Ligde de bir seriye başladık. İnşallah yenilmezlik serimizi de devam ettirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.