KÜLTÜR SANAT - 02 Ekim 2023 Pazartesi 13:07

Merdiven altı kozmetik ürünleri tehlike saçıyor

A
A
A
Merdiven altı kozmetik ürünleri tehlike saçıyor

Kuaförler, kadınların özellikle uygun fiyat olduğu için tercih ettikleri saç boyalarının içerdiği risklere karşı uyardı. Kuaförlerin tercih ettikleri merdiven altı ürünlerin kullanımının saça ve cilde ciddi zararlar verdiği belirtildi.


Saç boyalarında merdiven altı kullanımının saça zarar verdiğini açıklayan Kuaför İbrahim Aslan, "Kaliteli bir saç boyası en aşağı 300 TL’den aşağı oldu mu kalitesiz bir ürün kullanılıyordur. Bütün malzemelere zam geldi. Ucuz işçilikte maalesef ki ucuz ürünler kullanılıyor bu yüzden lütfen boya yaparken çok ucuz yerler tercih etmeyiniz. Saçlarımız yıpranır, parlamaz ve mat bir görünüm olur. Kalitesiz olduğu zaman kısa sürede eski rengine geri dönecektir. Saçlarınızın zarar görmemesi için ucuza kaçmayın" ifadelerini kullandı.


Eskisi gibi işini seven çıraklar kalmadığını belirten Aslan, "Eskisi gibi çıraklar yok. Bence insanlar sevdiği işi yapmalı. Ya sevdiğin işi yap ya da yaptığın işi sev diye bir söz vardır benim çok kullandığım bir slogandır. Yeni nesille ilgili özellikle stajyerler alındığından beri çıraklar azaldı. İnsanlar işlerini eskisi kadar sevmiyor. Zorla işe geliyor, geç geliyorlar. Ben mesleğimi severek yapıyorum. Ustalarımıza rahatsızlık vermezdik, onları dinlerdik, işini severek yapan insanlar böyle yapmalı. İşimize dört elle sarılmalıyız" dedi.



Merdiven altı kozmetik ürünleri tehlike saçıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.