SAĞLIK - 01 Ekim 2025 Çarşamba 12:18

Midyat Devlet Hastanesinde personele eğitim programı düzenlendi

A
A
A
Midyat Devlet Hastanesinde personele eğitim programı düzenlendi

Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesinde Psikolog Evin Yerlikaya ve Psikolog Mehmet Emin Şakar’ın sunumlarıyla tıbbi sekreter, otomasyon ve hasta karşılama personeline yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.


Eğitimde, hasta ve yakınlarıyla etkili iletişim yöntemleri, kurum içi işleyişte karşılaşılan sorunlara çözüm yolları ve doğru iletişimin sağlık hizmetlerine katkısı üzerinde duruldu. Program interaktif şekilde yürütülerek katılımcıların görüş ve soruları değerlendirildi. Psikolog Evin Yerlikaya, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, "Tıbbi sekreter, otomasyon personeline yönelik hastane içerisinde yaşanan sorunlarla ilgili personel dinlendi. Hastalarla iletişimde dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duruldu. Karşılıklı soru-cevap yöntemiyle verimli bir eğitim gerçekleştirildi" dedi.


Psikolog Mehmet Emin Şakar, "Tıbbi sekreterler sağlık sisteminin görünmeyen kahramanlarıdır. Doğru iletişim, hem sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmakta hem de hasta memnuniyetini artırmaktadır. Bu eğitim, bu konunun önemini bir kez daha vurgulamamıza vesile oldu" ifadelerini kullandı.


Eğitim programının, personelin mesleki gelişimine katkı sağladığı ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi.



Midyat Devlet Hastanesinde personele eğitim programı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.