POLİTİKA - 21 Mayıs 2026 Perşembe 16:44

Veysi Duyan: "MTSO’da adil destek dönemi başlıyor"

A
A
A
Veysi Duyan: "MTSO’da adil destek dönemi başlıyor"

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Veysi Duyan, Ekim 2026’da yapılacak seçimler öncesinde yeni dönem vizyonunu açıkladı. "Değişim İçin Seçim Vakti" mottosuyla yola çıkan Duyan, şeffaf yönetim, kadın temsiliyeti, genç girişimcilik ve dijital dönüşüm odaklı projelerini kamuoyuyla paylaştı.


Mardin iş dünyasında kadınların daha aktif rol almasını hedeflediklerini belirten Duyan, yeni dönemde yönetim mekanizmalarında yüzde 30 kadın kotası uygulanacağını duyurdu. Kadınların yalnızca temsili olarak değil, yapısal güvenceyle yönetimde yer alacağını ifade eden Duyan, MTSO’nun kapsayıcı ve modern bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini söyledi.


Kentte yaşanan beyin göçüne dikkat çeken Duyan, gençlerin fikirlerini Mardin’de hayata geçirebilmesi amacıyla "MTSO Genç Girişimci Fonu" kurulacağını açıkladı. Fon kapsamında genç girişimcilere düşük faizli finansman, hibe destekleri ve profesyonel danışmanlık hizmetleri sunulacağını belirten Duyan, teknoloji ve girişimcilik alanında Mardin’i bölgesel bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


Yeni dönemde oda yönetiminde tam dijital dönüşüm modelinin uygulanacağını ifade eden Duyan, tüm evrak, onay ve ruhsat işlemlerinin 7 gün 24 saat erişilebilir dijital platformlara taşınacağını söyledi. Oda bütçesi, alınan kararlar ve harcamaların da üyelerin denetimine açık şekilde paylaşılacağını belirten Duyan, "Şeffaf, hesap verebilir ve üyeye dokunan bir yönetim anlayışı inşa edeceğiz" dedi.


Üyelere ücretsiz danışmanlık desteği de verileceğini açıklayan Duyan, finansmana erişim, devlet hibeleri, teşvikler ve ihracat süreçleri konusunda profesyonel destek sağlanacağını belirtti.


Mardin’in tarihi ve ticari potansiyelinin doğru vizyonla dünyaya açılabileceğini ifade eden Duyan, "Mardin, Mezopotamya’nın dünyaya açılan kapısıdır. Biz sadece bir oda yönetimine değil, bu kadim kentin ticaret tarihini yeniden yazmaya adayız" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda yeni gelişme Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli sayısı 18’e yükseldi. Adresinde 3 gram esrar ele geçirilen Blok 3 olarak bilinen şarkıcı Hakan Aydın, ifade vermek üzere Jandarma Komutanlığı’na geldi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığına dair tespitlerin yapıldığı kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul’da Beşiktaş, Sarıyer, Beyoğlu, Kağıthane, Üsküdar ile Muğla’da 25 adrese operasyon düzenlenmişti. 25 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında Mabel Matiz olarak bilinen şarkıcı Fatih Karaca, oyuncu Feyza Civelek, Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim’in kızının eski eşi Volkan Bahçekapılı, oyuncu Onur Tuna, Osman Haktan Canevi, Aslıhan Turanlı, Kübra İmren Siyahdemir, Mehmet Rahşan, Cansu Tekin, Özgür Deniz Cellat, Tarık Tunca Bakır, Aycan Yağcı, Tuğçe Postaoğlu ile Eda Dora olmak üzere 14 ünlü isim gözaltına alınmıştı. Öte yandan, yurt dışında olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenilmişti. Şarkıcı Berkay Şahin, Hanzade Gürkanlar ile Yasemin İkbal’in de adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasıyla yakalanan şüpheli sayısı 17’ye yükselmişti. Adresinde uyuşturucu madde ele geçirilen Blok 3 jandarmada Şahısları yakalama çalışmaları devam ederken, gözaltına alınan şüpheli sayısı 18’e yükseldi. Adresinde yapılan aramada 3 gram esrar maddesi, 1 adet uyuşturucu öğütme aparatı, 1 adet uyuşturucu içme aparatı ele geçirilen ve Blok 3 olarak bilinen şarkıcı Hakan Aydın, ifade vermek üzere Jandarma Komutanlığı’na geldi. Şüphelilerin işlemleri sürüyor.
Zonguldak Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında düzenlenen yıl sonu şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Alaplı Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen program, etkili olan sağanak yağış nedeniyle Özer Yazıcı Camisi içerisinde yapıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlik gün boyu devam etti. Şenliğin açılışında üç kurum adına konuşan Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, ÇEDES projesinin dijital dünyanın getirdiği yalnızlık ve kültürel erozyona karşı genç nesilleri koruyan önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Konuşmasında projenin temel hedeflerine değinen Dr. Yılmaz Çelik şu ifadeleri kullandı: "Amacımız; milli, manevi, insani ve kültürel değerlerine sahip çıkan, sosyal sorumluluklarının farkında bir gençlik yetiştirmektir. Kültürel erozyonun zihinleri kuşattığı bu zorlu çağda en mukaddes sorumluluğumuz, nesillerimizi korumaktır. ÇEDES ile evlatlarımızı dijital dünyanın yalnızlığından söküp alarak kendi öz değerlerine, tarihine ve kimliğine bağlı köklü bir çınar gibi yetiştirmeyi hedefliyoruz."diye konuştu. Sağanak yağış nedeniyle programın cami atmosferine uygun şekilde yeniden düzenlendiğini belirten Çelik, olumsuz hava şartlarına rağmen öğrencilerin heyecanından hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. Etkinlik kapsamında cami huzurunu hissettiren maneviyat istasyonu kurulurken, iç mekanda oynanabilen geleneksel oyunlar ve ödüllü soru-cevap yarışmaları düzenlendi. Kültürel mirasın önemli parçalarından Hacivat ile Karagöz orta oyunu öğrencilerden büyük ilgi gördü. Hep birlikte söylenen ilahiler ise cami içerisindeki manevi atmosferi daha da güçlendirdi. Program sonunda öğrencilere sıcak ikramlar ve çeşitli hediyeler dağıtılırken, cami içerisindeki eğlenceli etkinlikler gün boyu sürdü. Dr. Yılmaz Çelik, şenliğe destek veren Alaplı Kaymakamlığı başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, öğretmenler, din görevlileri ve katılımcılara teşekkür ederek programın öğrenciler için farkındalık dolu geçtiğini ifade etti.