YEREL HABERLER - 10 Ağustos 2017 Perşembe 13:42

MİODER’den Bakan Elvan’a ziyaret

A
A
A
MİODER’den Bakan Elvan’a ziyaret

Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği (MİODER)’nin öncülüğünde hayata geçirilen Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde sona gelinirken, Dernek Kurucu Başkanı Gül Akyürek ve müteşebbis heyeti Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek OSB hakkında bilgi verdi.

Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği (MİODER)’nin öncülüğünde hayata geçirilen Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde sona gelinirken, Dernek Kurucu Başkanı Gül Akyürek ve müteşebbis heyeti Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek OSB hakkında bilgi verdi.


"Yeni OSB bölge yatırımlarını da arttıracak"


Akyürek, Tarsus’ta kurulacak olan Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin özellikle ilçede büyük bir istihdam oluşturmasını beklediklerini vurgulayarak, “Sanayi bölgemiz, işsiz gençlerimize iş kapısı olacak. Tarımsal vasfı olmayan ve tamamı hazineye ait olan arazimize Organize Sanayi Bölgesi kurarak hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Yeni OSB’miz Çukurova Bölgesine yapılan yatırımları da artıracak. Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.


OSB yönetimi olarak ülkeye yabancı sermaye gelmesini çok önemsediklerini belirten Akyürek, “Mersin’in tarımsal endüstri umuduna dönüşen OSB’mizde 5 bin kişilik istihdam yaratmak hedefindeyiz. Ayrıca Adana, İskenderun, Mardin ve Gaziantep’ten gelen yatırımcılarımızın yanı sıra yabancı yatırımcıların da iştirakiyle sözünü ettiğimiz bu istihdam rakamına ulaşmayı öngörüyoruz” diye konuştu.


Organize Sanayi Bölgesinin, 730 bin metrekare genişleme alanı ile birlikte toplamda 1 milyon 420 bin metrekarelik alanda hizmet vereceğini kaydeden Akyürek, "Mersin’e 30, Adana’ya 35 kilometre uzaklıkta olan arazimiz, bölgesel havalimanına ise sadece 15 kilometre uzaklıkta ve yüzde 99.8’i hazine arazisi" ifadelerini kullandı.


Hedeflerinin tarımsal ürün işleme ve gıda üzerine üretim yapan sanayicilerin yatırımlarını Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde toplayarak, daha düşük maliyetle daha etkin üretim yapmalarını sağlamak, verimliliği artırmak, kalite odaklı ürün arzı sürdürülebilirliği kavramını hayata geçirebilmek olduğunu söyleyen Akyürek, “Üyelerimizin sinerjisiyle yurt içi ve yurtdışı pazarlarda var olmaları ve rekabet edebilmeleri için ortam oluşturmak, bölge ve ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamak da önceliklerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.


Yürütülen çalışmalar kapsamında 8 bakanlık, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşan 35 kişilik yer seçimi komisyonunun ilçeye gelerek inceleme ve araştırmalarda bulunduklarını belirten Akyürek, sözlerini şöyle tamamlandı; “MİODER yönetimi ve OSB ekibiyle bir toplantı yapıldı. Komisyon üyeleri daha sonra kurulması planlanan arazi ile alakalı görüşlerini belirttiler. Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bugüne kadar çaba sarf eden başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”


Ziyarette Başkan Akyürek’e, müteşebbis heyeti üyeleri Rasim Narin, Zeynep Aysalar, Mehmet Şimşek, Yahya Kassap, Mert Baş ve Rabie Bakarakı eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı. Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü. Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.