GENEL - 22 Ekim 2020 Perşembe 15:05

Mersin Büyükşehir Belediyesi doğalgazla çalışan 73 otobüs alıyor

A
A
A
Mersin Büyükşehir Belediyesi doğalgazla çalışan 73 otobüs alıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesince, doğalgazla çalışan çevre dostu 73 yeni otobüs alınacağı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesince, doğalgazla çalışan çevre dostu 73 yeni otobüs alınacağı bildirildi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çevre dostu 73 yeni otobüs alımı için son imzalar atıldı. Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Mersin’e kazandırılan yeni otobüslerin doğalgazla çalıştığına dikkat çekti. En uygun teklifi sunarak ihaleyi kazanan KARSAN yetkilileri, otobüslerin en geç 7 ay içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edileceğini, ilk aşamada 12 metre uzunluğundaki araçları teslim etmeyi planladıklarını belirtti.


Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu ve firma adına Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Adem Ali Metin son imzaları atarak Mersin halkı için hayırlı olsun temennisinde bulundu. 12 metre uzunluğunda 63 adet ve 18 metre uzunluğunda 10 adet otobüs olmak üzere toplam 73 adet otobüs ilerleyen aylarda Mersinlilerin hizmetine sunulacak. Yeni otobüsler, Mersin’de ve Çukurova Bölgesi’nde doğalgaz yakıt tüketimiyle ilk olma özelliği taşıyacak.


“Mersin halkına çevre dostu otobüslerimiz hayırlı olsun”


Topçuoğlu, korona virüs salgını nedeniyle ulaşım sektörü de içinde olmak üzere birçok sektörün sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti. Mersin’de de ulaşım alanında taleplerin her geçen arttığını vurgulayan Topçuoğlu, “Kullanıcılarımızın hızlı, ekonomik, konforlu bir şekilde toplu ulaşım sistemlerinden faydalanabilmesinin önemini biliyorduk ve bu yönde de geldiğimizden beri çalışmalarımız artmıştı. Biz de buna bağlı olarak hemen halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için toplu ulaşımda iyileştirme yapabilmek adına çevre dostu otobüs alınmasıyla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, ihalemize çıktık. Sonuçta bugün itibariyle 73 tane çevre dostu CNG’li otobüsümüzü Mersin halkımıza kazandırdık. Bu süreçte başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin halkına çevre dostu otobüslerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


“7 aydan önce araçlarımızın teslimatını yaparız”


Firmanın Satışlar Müdürü Adem Ali Metin ise 54 yıldır otomotiv sektöründe hizmet veren firmanın tamamen yerli sermayeyle üretim yaptığını vurguladı. Firmanın dizel, doğalgaz ve elektrikli olmak üzere farklı yakıt tüketimlerine sahip araçlar ürettiğini belirten Metin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ihaleye en uygun teklifi sunduklarını kaydetti. Metin, “Otobüsleri belediyemize en hızlı şekilde kazandırmaya çalışacağız. Daha erken teslim etme konusunda uğraşlarımızı vereceğiz. Pandeminin gelecek günler için ne getireceğine dair net bir şey söyleyemeyiz. Ama şu anki şartlarda gidersek 7 aydan önce araçlarımızın teslimatını yaparız. Teslimat adedi konusunda da 12 metreliklere öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde toplanan siyasi ve sivil toplum örgütleri, İsmetpaşa Caddesi’nde kortej yürüyüşü yaparak kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na geldi. Topluluk alana polis aramasının ardından alınırken, güvenlik önlemleri üst seviyede tutuldu. Ellerine Türk bayrağı alan işçiler ve aileleri, çalınan şarkılara eşlik etti. Kutlamalara CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Özkan Yalım ve CHP İl Başkanı Sevinç Soner Yazgan da katıldı. Alanda kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Burada konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, tüm emekçilerin ve çalışanların 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, işçilere gerekli zamlar için uğraşacağını dile getirdi. Öte yandan Başkan Yalım’ın konuşmasının ardından CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba kürsüde tek kişinin konuşmasına tepki göstererek, partililerle alandan ayrılmak istedi. Karaoba, kendisini ikna etmeye çalışan sendika temsilcilerine, “Yalakalığa karşıyım. Bu benim partimin belediye başkanı da olsa karşıyım yalakalığa. Sendikalar konuşacaksa sendikalar konuşacak. Belediye başkanı konuşacaksa milletvekili de konuşacak. Bu herkes için geçerli” dedi. Yaşanan gerginliğin ardından tekrar miting alanına dönerek konuşma yapmak için sahneye çıkan Karaoba, herkesin 1 Mayıs’ını kutlayarak, “Bugün ben konuşmayacaktım burada. Bakın sendikaların bir özelliği vardır. Burada siyasi partiler konuşmaz. Bugün işçilerin günüdür, emekçilerin günüdür. Ancak bir kişi konuşuyorsa herkes konuşmalıdır. Tüm siyasi partilere konuşma hakkı verilmelidir. Herkes işçinin yanında ama çıkıp gerçek duygularını burada mutlaka paylaşmak zorundadırlar. Ben CHP milletvekili olarak, katıksız devrimci bir insan olarak her zaman işçinin yanındayım” diye konuştu. Konuşmaların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaoba, “Burada Tertip Komitesi bir kişiye söz vererek diğerlerine vermemekle, ben bu işi protesto ediyorum. Böyle bir şey yok. Burada sorun bir kişinin konuşması, diğerinin konuşmaması, konuşan kişinin kişiliğiyle benim partiden, başka partiden olmasıyla ilişkili değildir. Buranın en büyük temsiliyeti, CHP’nin temsiliyeti İl Başkanımız Sevinç Yazgan’dadır. Benim il başkanımı eğer orada konuşturtmayacaksa, Uşak’ın tek CHP milletvekilini konuşturtmayacaksa bunu baştan söyleyecek. Bizim kızdığımız şey budur” ifadelerini kullandı. Kutlamalar halay çekilmesiyle son buldu.