GENEL - 04 Mart 2021 Perşembe 09:28

Kuvayi Milliye Derneği’nin kuruluşunun 70. yıldönümü kutlanıyor

A
A
A
Kuvayi Milliye Derneği’nin kuruluşunun 70. yıldönümü kutlanıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kuvayi Milliye Derneği’nin kuruluşunun 70.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kuvayi Milliye Derneği’nin kuruluşunun 70. yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.


Derneğin 2. başkanı İsmail Taşgit, yönetim ve dernek üyeleri ile ZİÇEV Tarsus Şube Başkanı Kemal Duru, Tarsus Gençlik Derneği Başkanı Durmuş Deniz Özdemir, Tarsus Şehir Mezarlığında bulunan Kuvayi Milliye kabristanında bir araya geldi.


Burada Abdulvahit Karabacak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla şehitler ve vefat etmiş Kuvayi Milliyeciler için dua edildi.


Tarsus Şehir Mezarlığında bir araya gelen dernek üyeleri hem kuruluşun 70. yılını kutladı, hem de Kuvayi Milliyecilerin kabirlerinde dua ettiler.


Yine Kuvayi Milliyeciler, hayatını kaybetmiş tüm şehitler ve dernek üyeleri için Cuma Namazı öncesi Ulu Camide Mevlidi Şerif okutacaklar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.