EĞİTİM - 13 Eylül 2021 Pazartesi 14:42

Mersin’de İlköğretim Haftası çeşitli etkinlikler kutlandı

A
A
A
Mersin’de İlköğretim Haftası çeşitli etkinlikler kutlandı

Mersin’de İlköğretim Haftası çeşitli etkinlikler kutlandı.

Mersin’de İlköğretim Haftası çeşitli etkinlikler kutlandı.


Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan İlköğretim Haftası kutlama programı, Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, milletvekilleri, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende, öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisi dile getirildi.


İl Milli Eğitim Müdürü Koca, bu yılki eğitim öğretim döneminin herkes için çok özel ve önemli olduğunu, öğretmen ve öğrencilerin birbirlerini çok özlediklerini dile getirerek,


"İnşallah Sağlık Bakanlığımızın belirtmiş olduğu kurallara harfiyen uyarak, bireysel olarak da toplum sağlığı ile ilgili sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek bu zorlu dönemi hep birlikte aşacağız. Çocuklarımızın sağlığı, geleceği bizim için her şeyden önemli" dedi.


Konuşmasının devamında öğrencilere sesleyen Koca, "Sizler bize bu vatanın emanetisiniz. Sizlerin geleceği bizim geleceğimizdir. Lütfen siz vatanınıza, milletinize, ailenize faydalı birer evlat olmak için çalışınız. Bu zorlu günlerde sizlerden öncelikli isteğimiz, sağlığınız için maske-mesafe-hijyen kuralına uymanızdır. Hiç endişeniz olmasın, sizler için her türlü zorluğa karşı canla başla mücadeleye hazırız. Eğitim camiası olarak her kadememizde, tüm birimlerimizle her daim görev başındayız" ifadelerini kullandı.


Törende, 4. sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine, "Hoş geldiniz" diyerek hediye vermesi ise izleyenleri duygulandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Motosikletle otele dönen turistlere arkadan gelen motosiklet böyle çarptı: 3 yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde kiraladıkları motosiklet ile kaldıkları otele dönmekte olan Alman turistler, arkalarından gelen motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada arkadan gelerek turistlerin bulunduğu motosiklete çarpan motosikletin sürücüsü de ağır yaralandı. Kaza, Sorgun Boğaz mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Sorgun bölgesinde bir otelde tatil yapmakta olan Alman turistler Marlon Sky Wedder (20) ve Florıan Hılverz (18) kiraladıkları motosiklet ile Manavgat’a gezmeye gitti. Akşam otelin kapısına gelerek, otele dönmek için bekledikleri sırada Marlon Sky Wedder’in kullandığı 07 BFC 775 plakalı motosiklete, aynı istikamette seyir halindeki Ahmet Nalbant’ın (22) kullandığı 07 BAN 641 plakalı motosiklet arkadan çarptı. Güvenlik kameralarına saniye saniyesine yansıyan ve ortalığın savaş alanına döndüğü kazada motosiklet sürücüsü Marlon Sky Wedder (20) ile aynı motosiklette yolcu olarak bulunan Florıan Hılverz (18) ve diğer motosiklet sürücüsü Ahmet Nalbant yaralandı. Yaralılar 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılırken 22 yaşındaki Ahmet Nalbant’ın hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Kazanın olduğu esnada her iki motosikletin de karşı yönden gelmekte olan otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldukları görüldü. Yetersiz ehliyet, gizli plakadan ceza Arkadan çarpan motosiklet sürücüsüne Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından yetersiz ehliyetten 6 bin 439 TL, motosikletin plakasını okunmayacak şekilde kapatmaktan 2 bin 647 TL olmak üzere toplam 9 bin 86 TL para cezası uygulandı