SPOR - 13 Şubat 2026 Cuma 14:56

Akdeniz Belediye Spor U-14 Takımı, Türkiye Şampiyonasına katılacak

A
A
A
Akdeniz Belediye Spor U-14 Takımı, Türkiye Şampiyonasına katılacak

U-14 Ligi B Grubu Play-Off karşılaşmalarında başarılı bir performans ortaya koyan Akdeniz Belediye Spor Kulübü U-14 Futbol Takımı, grubundaki maçların tamamlanmasına bir hafta kala liderliğini garantileyerek Türkiye Şampiyonası Bölge Finallerine katılma hakkı elde etti.


Mavi-beyazlı ekip, kritik mücadelede Tarsus Koray Kurt Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen genç futbolcular, sahadan 6-2’lik net bir galibiyetle ayrılarak hem liderliğini pekiştirdi hem de şampiyona biletini aldı.


Alınan bu sonuçla birlikte, ligin tamamlanmasına bir hafta kala zirvedeki yerini matematiksel olarak garantileyen Akdeniz Belediye Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonası Bölge Finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.



"Şampiyonaya çok iyi hazırlanacağız"


Akdeniz Belediye Spor Kulüp Başkanı Veysi Karamehmetoğlu, U-14 Ligi’ndeki mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, "Akdeniz Belediye Spor U-14 liginde yer alan takımımız, dokuz grupta 18 takımla Türkiye Şampiyonası Bölge Finallerine katılmak için mücadele etti. Play-Off’larda oynadığı 6 maçın 5’ini galibiyetle, 1’ini de mağlubiyetle tamamlayarak ligi 26 puanla lider bitirdi ve finallere katılma hakkı kazandı. Şampiyonaya çok iyi hazırlanacağız ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.


Genç takımların başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Karamehmetoğlu, futbolda kendini geliştiren oyuncuların gelecekte profesyonel kariyer yapacaklarına inandığını sözlerine ekledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Savcılıktan İBB davasında avukat savunmaları sırasında görüntü alındığı iddialarına ilişkin açıklama Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri’de görülen İBB davasında avukat savunmaları sırasında başka yerden takip edilecek şekilde görüntü kaydı alındığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Bir televizyon programında Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü’nde görülen ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davası sırasında sanık avukatının söz alarak, duruşma salonundaki kameraların değiştirildiği, bu kameraların duruşmadaki avukatların bilgisayar ve telefonlarını görecek şekilde konumlandırıldığını öne sürdükleri belirtildi. Programda avukatların bu görüntülerin başka yerlerden takip edildiğinden şüphelendiklerini ve bu durumun savunma hakkını ihlal ettiğini belirttikleri belirtildi. İddialara ilişkin başsavcılıktan açıklama Konuya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer alan Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde bulunan duruşma salonları, bilindiği üzere taraf sayısı fazla olan ve güvenlik riski taşıyan dava dosyalarının duruşmalarında yoğun şekilde kullanılmaktadır. Gelişen teknolojik imkanlar doğrultusunda kampüs içerisinde zamanla yenilenen güvenlik sistemlerinin savunma hakkının kısıtlanması ya da taraf avukatlarının veya katılımcıların bireysel alanlarının kayıt altına alınması gibi bir amacı taşımadığı gibi 1 No’lu duruşma salonunun görüntüleme güvenlik sistemlerinin iyileştirilmesi planlaması duruşma tarihinden çok daha önce yapılmış olup, somut dava dosyası ile ilgili değildir" ifadelerine yer verildi.