ÇEVRE - 25 Şubat 2026 Çarşamba 15:47

Akdeniz Belediyesinden 65 mahallede aralıksız temizlik

A
A
A
Akdeniz Belediyesinden 65 mahallede aralıksız temizlik

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde temizlik hizmetlerini 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor. İlçe sakinlerinin daha sağlıklı, nezih ve güvenli bir çevrede yaşam hakkını korumayı hedefleyen belediye ekipleri, 65 mahallede aralıksız görev yapıyor.


Belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, her gün 400 tonu aşkın çöpü toplayarak bertaraf tesisine ulaştırıyor. Ekipler ayrıca günlük olarak yüzlerce sokak ile pazaryerlerinde temizlik çalışması yürütürken, düğün ve benzeri etkinlikler sonrası oluşan çevre kirliliğini de kısa sürede ortadan kaldırıyor. Sokaklar süpürülüp arazöz desteğiyle yıkanıyor.


İlçe genelinde kaldırım, cadde kenarı, meydan, boş arsa ve arazilere bırakılan mobilya, tekstil, moloz, inşaat ve tarımsal atıklar da ekipler tarafından toplanarak kent dışına çıkarılıyor.


Son birkaç gün içerisinde Cami Şerif, Çankaya, Gündoğdu, Hamidiye, Hal, Çay, Çilek, Mesudiye, Mithat Paşa, Müfide İlhan, Özgürlük, Karaduvar, Siteler, Şevket Sümer, Turgut Reis, Kültür ve Yeşilçimen mahallelerinde yoğun çalışma gerçekleştiren ekipler, yüzlerce ton eski mobilya, tekstil ve inşaat atığını iş makineleri desteğiyle topladı.


Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin rutin çöp toplama, süpürme, konteyner yıkama çalışmalarının yanı sıra fabrika, atölye ve işyerlerinden kaynaklı çevresel kirliliğin önlenmesine yönelik denetim ve temizlik faaliyetlerinin de kesintisiz devam edeceği bildirildi.



Akdeniz Belediyesinden 65 mahallede aralıksız temizlik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’de Q1 yayın yapan akademisyenlerle strateji toplantısı Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Q1 kategorisinde yayın yapan akademisyenlerle bir araya gelerek üniversitenin araştırma performansını ve araştırma üniversitesi olma hedeflerini değerlendirdi. Programda, akademik teşvikler, bilimsel üretim ve ulusal-uluslararası iş birlikleri gündeme geldi. Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selim Öncü ile Q1 kategorisinde yayın yapan akademisyenler katıldı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, programda yaptığı konuşmada, ilk kez Q1 yayıncı akademisyenlerle bir araya geldiklerini belirterek, üniversitenin araştırma üniversitesi olma yolculuğunda iş birliğinin önemine değindi. Kırışık, "Burada maksadımız hem kimler yayın yapmış, birbirimizi görelim, tanıyalım; hem de ortak neler yapabiliriz bunları istişare edelim" ifadelerini kullandı. Q1 kategorisinin üniversite değerlendirmelerinde kritik bir gösterge olduğunu vurgulayan Kırışık, Karabük Üniversitesinin araştırma üniversitesi olabilecek kapasiteye sahip olduğunu ve önümüzdeki yıl araştırma aday üniversitesi statüsüne başvurmayı planladıklarını söyledi. Programda ayrıca bilimsel üretim, nitelikli yayın ve ulusal-uluslararası iş birliklerinin stratejik öncelikler arasında olduğu belirtilerek, Karabük Üniversitesi’nin akademik performansını artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.
Uşak Uşak Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayı boyunca kesintisiz destek Uşak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek çalışmalarını genişleterek Ramazan paketi ve sıcak iftar yemeği dağıtımına başladı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın göreve gelmesiyle birlikte sosyal yardım politikalarında önemli bir artış sağlandı. Öz kaynakların kullanımına ilişkin yapılan doğru planlama ve detaylı saha çalışmaları sonucunda, Ramazan ayı itibarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan yardım miktarı iki katına çıkarıldı. Böylece daha fazla aileye düzenli ve sürdürülebilir destek sunulmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Yalım; "Yardımlarımızı ulaştırmadan önce çok detaylı bir araştırma yaparak hanelerimizi belirliyoruz. Ekibimdeki arkadaşlarım tek tek hane hane geziyor ve tüm kayıtları inceliyor. Biz belediyemizin öz kaynaklarını doğru kullanmaya yemin ettik, bu yüzden de yardımlarımızı önceki yıllarda yapıldığı gibi belirli bir çevreye değil gerçekten ihtiyacı olan hanelere ulaştırıyoruz. Bizim için önemli olan kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden sofrasını dolduramayan dolabını dolduramayan kim varsa ona destek olmak, onun yanında olmaktır. Çok şükür bu görevi de layıkıyla yerine getiriyoruz, mübarek Ramazan ayında da aynı prensiple çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, temel gıda ürünlerinden oluşan Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırıldığını ifade eden Başkan Yalım; evlerinde yemek hazırlama imkânı bulunmayan ya da yalnız yaşayan vatandaşlar için sıcak iftar yemeği dağıtımı da gerçekleştirdiklerini söyledi. "Ramazan ayında hiçbir vatandaşımız yatağa aç girmeyecek. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz " diye konuşan Yalım, Ramazan’ın bereketini Uşak’ta tüm Uşak halkıyla birlikte yaşayacaklarının altını çizdi. Tüm bunların yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yalnızca Ramazan ayında değil, yılın her döneminde dar gelirli ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yalım, Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek olan yardımlarla, kentte birlik ve beraberlik duygusunun daha da güçlendirilmesini amaçladıklarını kaydetti. Ayrıca Uşak Belediyesi olarak kent genelinde farklı mahallelerde gerçekleştirecekleri toplu iftar yemekleriyle birlik ve beraberlik duygusunu daha da pekiştireceklerini vurgulayan Yalım, tüm vatandaşları bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi kişilere yardım eli uzatmaya davet etti.