GÜNDEM - 20 Şubat 2026 Cuma 15:26

Akdeniz’de ilk iftar sofrası kuruldu

A
A
A
Akdeniz’de ilk iftar sofrası kuruldu

Akdeniz’de Ramazan ayının ilk iftarı, Mesudiye Mahallesi’nde kurulan gönül sofrasında yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu programda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi.


Akdeniz Belediyesi öncülüğünde; Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Akdeniz Kaymakamlığı ve Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle organize edilen iftar programı, mahallede kurulan geniş katılımlı sofrada yapıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinin hissedildiği programda yüzlerce vatandaş aynı sofrada oruç açtı.


Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlar açılırken, vatandaşlar Ramazan’ın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklardan yaşlılara kadar her kesimden katılımın olduğu programda samimi ve sıcak görüntüler oluştu.


Mahalle sakinleri düzenlenen iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen kurum ve yetkililere teşekkür etti. İhtiyaç sahibi vatandaşların da aynı sofrada bir araya gelmesinin Ramazan’ın ruhuna uygun bir tablo oluşturduğu ifade edildi.


Yetkililer, Ramazan ayı boyunca sosyal dayanışmayı artırmaya yönelik etkinliklerin devam edeceğini belirterek, iftar programlarının birlik ve beraberliği pekiştiren önemli buluşmalar olduğuna dikkat çekti.



Akdeniz’de ilk iftar sofrası kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.