GÜNDEM - 22 Şubat 2026 Pazar 11:39

Anamur Koordinasyon Merkezi ile hizmetler tek çatı altında

A
A
A
Anamur Koordinasyon Merkezi ile hizmetler tek çatı altında

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda insan odaklı hizmetlerini Anamur’da tek merkezde topladı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Anamur Koordinasyon Merkezi, vatandaşların belediye hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlıyor.


Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce atıl durumda bulunan bir yapı yenilenerek modern bir hizmet binasına dönüştürüldü. Anamur merkezde konumlanan koordinasyon merkezi, yalnızca ilçe sakinlerine değil, çevre ilçeler olan Bozyazı, Gülnar ve Aydıncık’ta yaşayan vatandaşlara da hizmet veriyor.



Hizmetler 3 katlı binada toplandı


Üç kısımdan oluşan binanın bodrum katında depo alanları ve Kedi Kısırlaştırma Merkezi yer alırken, zemin katta MESKİ işlemleri gerçekleştiriliyor. Aynı katta MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi ile Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi de bulunuyor. 15 derslikten oluşan kurs merkezinde farklı kademelerdeki öğrencilere eğitim verilirken, psikolog desteği almak isteyen öğrenciler MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezinde danışmanlık hizmetinden yararlanabiliyor.


Binanın üst katında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü (AYKOME), Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler birimleri hizmet sunuyor.



"Anamur ve yakın ilçelere hizmet veriyoruz"


Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında inşaat mühendisi olarak görev yapan Enes Akkoç, koordinasyon merkezinin halkın talepleri doğrultusunda dizayn edildiğini belirterek, birden fazla birimin tek noktada toplandığını söyledi. Akkoç, "Daha önce atıl halde olan bu yapıda birçok birimi bir araya getirdik. Buradaki organizasyonla Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar’a kadar birçok ilçenin Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine erişimi sağlandı. Yakın zamanda şehir merkezinde bulunan otogar da binamızın bir parçası haline gelecek. Anamur ve yakın ilçelerdeki vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.



Vatandaşlardan tam not


Emekli öğretmen Hüseyin Kovancı, hizmetlerin tek noktada toplanmasının büyük kolaylık sağladığını ifade ederek, "Vatandaş oradan oraya koşarken şimdi tek yerden işini halledip gidiyor. Gerçekten mükemmel. Çalışanların sıcakkanlı olması da çok önemli" diye konuştu. Merkezin fiziki koşullarını beğendiğini dile getiren Filiz Kutlay ise işlemlerini beklemeden tamamladıklarını belirterek, hizmetlerin bir arada sunulmasının önemli bir avantaj olduğunu söyledi.



Anamur Koordinasyon Merkezi ile hizmetler tek çatı altında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.