GÜNDEM - 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:56

Başkan Özyiğit: "Sokak hayvanlarını sahiplendirmeye başladık"

A
A
A
Başkan Özyiğit: "Sokak hayvanlarını sahiplendirmeye başladık"

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bakımevindeki sokak hayvanlarını sahiplendirmeye başladıklarını ifade etti.


Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan 15 bin metrekare alana sahip Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanlarına kucak açan Yenişehir Belediyesi, bir yandan kısırlaştırma ve aşı uygulamaları yaparken, diğer yandan da hayvanların iç ve dış parazit tedavilerini gerçekleştiriyor. Merkezde rehabilite edilerek, eğitimleri tamamlanan sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için de çalışma yürütülüyor.


Geçen ay hayata geçirilen merkezi gezerek, incelemede bulunan Başkan Özyiğit, 1,5 ayda 180 kedi ve köpeği kısırlaştırdıklarını belirterek, bakımevindeki sokak hayvanlarını sahiplendirmeye başladıklarını ifade etti.


Hazırladıkları internet sitesi üzerinden de gelecek hafta hayvanların sahiplendirilebileceğini dile getiren Özyiğit, "Hayvanların uyutulması yani öldürülmesi noktasında yeni bir yasal uygulama süreci başlatılmak isteniyor. Bunun bir çözüm olmadığını, çözümün; rehabilitasyon, kısırlaştırma ve birlikte yaşama ortamını oluşturma süreci olduğunu düşünüyoruz. Hayvanlarımızın sahiplendirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.


Başkan Özyiğit, bakımevi alanının Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesi nedeniyle de Mersin Üniversitesi’ne teşekkür etti.



Başkan Özyiğit: "Sokak hayvanlarını sahiplendirmeye başladık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.