ASAYİŞ - 29 Ekim 2025 Çarşamba 13:31

İşçi midibüsü ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 12 yaralı

A
A
A
İşçi midibüsü ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 12 yaralı

Mersin’in Gülnar ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı


Kaza, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Demirözü Mahallesi Hortu mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mustafa Cin yönetimindeki 33 ACS 612 plakalı Tofaş marka otomobil ile elma toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan Avni Altınyazar yönetimindeki 33 KEZ 10 plakalı midibüs çarpıştı. Kazayı görenler yardıma koşarken durum 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirildi. Merkez bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerini yönlendirdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri otomobilde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 3’ü ağır 14 kişi ise ambulanslarla ilçe devlet hastanesine sevk edildi. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 2’sininde hayatını kaybettiği öğrenildi.


Kaza yerinde jandarma ekipleri inceleme yaparken ölenlerin isimleri de belli oldu. Kaza ölenlerin Hasan Cin (42), Mustafa Cin (53) ve Mehmet Perçemli (54) olduğu belirtildi.


Öte yandan hastanede tedavisi süren yaralılardan 1’inin durumunun kritik olduğu diğerlerinin ise iyi olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da ayçiçeği ekimi Tekirdağ’da ayçiçeği ekimi tüm hızıyla sürerken, tarlalardaki yoğun mesai drone ile havadan görüntülendi. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Tekirdağ’da çiftçilerin ayçiçeği ekim mesaisi aralıksız devam ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte traktörleriyle tarlalarına çıkan üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar süren yoğun tempoyla tohumları toprakla buluşturuyor. Verimli Trakya topraklarında gerçekleştirilen ekim çalışmaları sırasında ortaya çıkan manzara, drone ile havadan görüntülendi. Ayçiçeği, bölge çiftçisi için yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda geçim kaynağı ve geleceğe dair umut olarak görülüyor. Her yıl büyük bir emekle gerçekleştirilen ekim süreci, hasat döneminde yüzleri güldürmeyi hedefliyor. Üreticiler, bu yıl da bereketli bir sezon geçirmeyi umut ederken, ayçiçeğinin bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Köpek traktör peşinden koştu Tekirdağ’da devam eden ayçiçeği ekimiyle birlikte tarlalar sarıya hazırlanırken, ortaya çıkan görüntüler hem üretimin gücünü hem de emeğin değerini bir kez daha ortaya koydu. Ayçiçeği ekimi sırasına sahibinin peşinden traktör arkasından koşan köpek ilginç görüntü oluşturdu. Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince de ekimden hasa sezonuna kadar kontrol çalışmalarının süreceği belirtildi.