- 04 Aralık 2018 Salı 09:24

İşleri rast giden gazeteci vatandaşlara tatlı ikram etti

A
A
A
İşleri rast giden gazeteci vatandaşlara tatlı ikram etti

Mersin’in Erdemli ilçesinde yerel gazeteci, işlerinin rast gittiğini belirterek vatandaşlara tatlı ikram etti.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yerel gazeteci, işlerinin rast gittiğini belirterek vatandaşlara tatlı ikram etti. İlgi gören ilginç ikramda tatlılar dakikalar içinde tükendi.


İlçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda tepsiler dolusu irmik helvası ve tulumba tatlısıyla gelen gazeteci Mahmut Dölek, fıstıklı helva ve tulumba tatlısını kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti.


"Allah kabul etsin, işlerin hep rast gitsin", "Ölmüşlerinin ruhuna hediye olsun" diyen vatandaşlara Dölek, "Afiyet bal şeker olsun" diyerek karşılık verdi. Tatlıların tamamını kendi elleriyle ikram etmeye çalışan Dölek ilginin yoğun olması dolayısıyla zaman zaman tatlı bekleyenlere yetişmekte güçlük çekti.



"Üzerimde kara bulutlar vardı"


İkram sonunda kısa bir açıklama yapan Dölek, "3 ay boyunca üzerimde kara bulutlar geziyordu, fırtınalar çakıyordu. Allah’a şükür dün güzel bir haber aldım. İşim rast gitmeye başladı. İstediklerim oluyor. Onun için ben de Erdemli ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara kendi ellerimizle yaptığımız, bol tereyağlı ve bol fıstıklı irmik helvası dağıtma kararı aldım" dedi.


İlgi gören tatlı ikramında 6 tepsi irmik helvası ile 2 tepsi tulumba tatlısı dakikalar içinde tükendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bulgaristan seçimleri için Mustafakemalpaşa’da sandık kurulacak Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpaşa’daki soydaşların 1 ay sonra sandık başına gideceği Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’da eşlik etti. Komşu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı. Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Ataşesi LyubomirLyubenov, oy verme işleminin yapılacağı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı. Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında Hamzabey BİLSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Şükrü Erdem’i de makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Erdem’e teşekkür etti. 6. kez sandık kurulacak Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme işlemi yapılacak. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaşlar için e-beyan sürecinin 14 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaşlık hakkı bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa’da kullanabilecek. Çifte vatandaşlarımızın seçim listelerinde yer almaları için 14 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yapan kişilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir” dedi.