GÜNDEM - 16 Nisan 2026 Perşembe 15:15

Mersin’de kamyon lastiği patladı: O anlar kamerada

A
A
A
Mersin’de kamyon lastiği patladı: O anlar kamerada

Mersin’de oto lastik tamirhanesinde şişirme sırasında kamyon lastiği adeta bomba gibi patladı, o anlar kameraya yansırken olayda yaralanan olmadı.


Olay, Akdeniz ilçesi Yenitaşkent Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan bir oto lastik tamirhanesinde meydana geldi. İddiaya göre, işletmeci Ali Doğan tarafından değişimi yapılan kamyon lastiği, şişirme işlemi sırasında janttan kaynaklanan arıza nedeniyle aniden patladı. Büyük bir gürültüyle adeta bomba gibi patlayan lastik metrelerce havaya savruldu.



"Tam arkamı dönerken lastik birden janttan ayrıldı"


Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, iş yeri sahibi Ali Doğan, lastikte herhangi bir sorun bulunmadığını, patlamanın janttaki arızadan kaynaklandığını ifade ederek, "Lastik müşterinin lastiğiydi. Abimiz bize yedek lastiğin takılmasını söylemişti. Biz de kalktık yedek lastiği jantına montaj yaptık. O sıra lastiğin hiçbir problemi yoktu. Biz lastiği şişirdik. O esnada döndüm, iğne denilen malzemeyi almaya lastiği kapatacaktım, tam arkamı dönerken lastik birden janttan ayrıldı. Lastiğin hiçbir problemi yoktu aslında, jant arızalı olduğundan dolayı bu hale geldi. Çok şükür kimsenin bir yarası beresi olmadı, kimsenin burnu kanamadı. Böyle talihsiz bir olay yaşadık" dedi.



Olay anı kamerada


Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, kamyon lastiğinin patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, lastiği tamir etmeye çalışan Ali Doğan’ın iğneyi almak için arkasını döndükten kısa süre sonra araç lastiğin bomba gibi patladığı anlar yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünya çocukları 23 Nisan için Menteşe’ye geliyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Ula Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği için geri sayım başladı. 18-25 Nisan tarihleri arasında Menteşe ve Ula’da (Akyaka) gerçekleştirilecek organizasyonda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarıyla birlikte kutlanacak. Şenlik kapsamında Ukrayna’dan 24, Moldova’dan 22 ve KKTC’den 23 çocuk olmak üzere 4 ülkeden toplam 84 misafir öğrenci, kültürlerarası etkileşim ve bayram coşkusunu paylaşmak üzere Muğla’da bir araya geliyor. Büyükşehir Belediyesi Emin Eller Gündüz Bakımevi Turuncu Sınıf öğrencileri, Büyükşehir Konservatuvarı Çocuk Korosu ve Halk Dansları ekipleri, Menteşe Borsa İstanbul İlkokulu ile ASFAD (Ahi Sinan Folklor Araştırma Derneği) Çocuk Ekibi de hazırladıkları gösterilerle şenliğe renk katacak. Program, 18 ve 19 Nisan tarihlerinde Menteşe Çocuk Bilim Parkı’nda düzenlenecek yarışmalar, teknik atölyeler ve sportif etkinliklerle başlayacak. 22 Nisan Salı günü saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Şenlik Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Büyük Gala Gösterisi ise 23 Nisan Çarşamba günü saat 20.00-22.30 arasında yine Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Gecede ev sahibi yerel ekipler ile 4 ülkeden gelen misafir çocuklar koreografilerini sergileyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutlayacak. Etkinlikler 24 ve 25 Nisan tarihlerinde Akyaka Sahili’ne taşınacak; program, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yürütülecek sanat ve spor etkinlikleri ile tiyatro gösterimleriyle tamamlanacak.
Muğla Turizmciler Marmaris’te bir araya geldi Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması, turizm sektörünün önde gelen isimlerini Marmaris’te bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ‘Turizm demek sürdürülebilirlik demek’ dedi. Dün açılış programı ile başlayan buluşma, sektörün geleceğine yönelik önemli mesajlara sahne oldu. Bugün Marmaris’te bir otelin toplantı salonunda yapılan programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ile birlikte çok sayıda kurum temsilcisi ve turizm paydaşı katıldı. ‘Muğla turizmi için önemli bir gün’ Programın açılışında konuşan GETOB Başkanı Cengiz Aygün, organizasyonun Muğla turizmi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Muğla’nın köklü turizm geçmişine dikkat çeken Aygün, Bodrum’un üst segment turizmi ile Fethiye’nin doğal zenginliklerinin birleşmesi halinde bölgenin dünya çapında çok daha güçlü bir konuma ulaşabileceğini ifade etti. ‘Marmaris’i hep birlikte tatile gitmek istediğimiz bir yer haline getirmek istiyoruz’ Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Karya Vizyon Buluşması’nın yalnızca bir turizm toplantısı olmadığını belirterek organizasyonun geleceğe yönelik bir fikir platformu olduğunu söyledi. Ünlü, Marmaris’i herkesin tatil yapmak istediği bir destinasyon haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. ‘Muğla ayrıcalıklı bir destinasyon’ Muğla Valisi İdris Akbıyık, ilin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere dikkat çekerek 1484 kilometrelik kıyı şeridi, antik kentleri ve mavi bayraklı plajlarıyla Muğla’nın dünya turizminde özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Akbıyık, dört mevsim turizmin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. ‘Turizm demek sürdürülebilirlik demek’ Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ise turizmde yeni dönemin sürdürülebilirlikten geçtiğini söyledi. Türkiye’nin bu alanda öncü ülkelerden biri olma yolunda ilerlediğini belirten Alparslan, 2030 yılına kadar sürdürülebilir turizm programının ülke genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Türkiye’nin turizmde önemli bir konuma ulaştığını vurgulayan Alparslan, ülkenin dünyanın en fazla turist ağırlayan dördüncü, en fazla gelir elde eden yedinci ülkesi konumuna geldiğini söyledi. Buluşmanın ikinci bölümünde, turizm sektörüne yönelik çeşitli başlıklarda uzman isimler tarafından sunumların gerçekleştirileceği bildirildi.