Mersin’in Erdemli ilçesinde Torosların eteğinde mayıs ayında lapa lapa yağan kar ayrı bir güzellik oluşturdu, bölge dron ile görüntülendi. Karla kaplanan yağışın sürdüğü kırsal mahallelerde ise Erdemli Belediyesi ekipleri yol açma çalışması yaptı.
Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava 3 gündür Mersin genelinde etkili olurken, bin 300 rakım üzerinde Torosların eteğindeki bir çok mahalle ise karla kaplandı. Erdemli ilçesine bağlı Güneyli, Güzeloluk, Sorgun ve Toros mahallelerinde lapa lapa kar yağdı. Karla kaplanan kırsal mahalleler ve ormanlık alanlar dron ile havadan görüntülendi.
Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise karla kaplı yolları açmak için çalışma yaptı. Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı bölgelerde çalışma yapan ekipler, başta kırsal mahallelerin ana ulaşım noktalarını temizledi. Kar yağışının sürdüğü ekiplerin bölgede çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.
"30 yıl aradan sonra kar sürpriz yaptı"
Kar yağışının bugün de devam ettiği Sorgun Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Gür,"Son 30 yıl aradan sonra kar kış bir sürpriz yaptı, köyümüze 30 santime kar yağdı. Çok güzel bir kış geçirdik. Bereketli bir kışın arkasından sürpriz, bir Mayıs’ta yağan 30 santimlik karla karşılaştık. Uzun yıllardır yaşamamış olduğumuz bir olaydı. Bereketli bir kış geçirdik. Barajımız yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Son 5-6 yıldır yaşamış olduğumuz kuraklıktan dolayı su kaynaklarımızın tamamına yakını kurumuştu, şu anda hepsi ful"dedi.
(HİV-








