ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 09:47

Mersin’de otobüslerin karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 35 yaralı

A
A
A

Mersin’in Silifke ilçesinde Akkuyu NGS’nin işçilerini taşıyan otobüsün, karşı şeride geçip yine işçilerin bulunduğu başka bir otobüs ile uzman çavuşların olduğu otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birinin uzman çavuş, diğerinin ise Rusya vatandaşı olduğu öğrenildi.

Kaza, Mersin-Antalya D-400 karayolunda Silifke İlçesi Işıklı Mahallesi sınırlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Akkuyu NGS’nin işçilerini taşıyan İ.K. (65) idaresindeki 06 EEP 718 plakalı otobüs, Mersin istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçti.

Karşı şeride geçen otobüs, yine Akkuyu NGS’de görevli olan Uzman Çavuş Y.D’nin kullandığı 27 R 2950 plakalı otomobil ile işçilerin olduğu H.Y. yönetimindeki 31 AIM 470 plakalı otobüse çarptı.

Kazada otomobilde bulunan Uzman Çavuş Barış Gülçiçek ile otobüste yer alan Ismaılova Ncmannoba’da hayatını kaybetti, 35 kişi ise yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla ilçe devlet hastanesi ile Silifke’de bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Murat Şengi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ege Denizi’nde göçmen kaçakçılarına Sahil Güvenlik’ten film gibi operasyon Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollarla göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir organizatör, kullandığı sürat motoruyla birlikte Ege Denizi’nde yaşanılan amansız bir kovalamaca sonrasında kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık’ın 22 Adasından biri olan Maden Adası açıklarında fırtınalı hava şartlarına rağmen Midilli Adası’na düzensiz göçmen taşıdığı tespit edilen sürat motoru bot, Sahil Güvenlik ekiplerinin dikkatli takibi sonucu durduruldu. Zorlu deniz şartlarında gerçekleştirilen operasyonda ekipler, yüksek dikkat gerektiren gemi manevralarıyla süratli botu kontrol altına alınmak üzereyken botu kullanan Tunus asıllı 45 yaşındaki A.H. isimli göçmen kaçakçısı zanlısı, Güneş Adası’na baştan kara vurarak kaçmaya başladı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Güneş Adası’nda geniş çaplı arama sonucunda yakalanan A.H. isimli zanlı gözaltına alındı. Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan soruşturmanın ardından Tunus uyruklu A.H. Türk vatandaşı veya yabancı uyruklu kişilerin yurtdışına çıkma imkânı sağlama suçu nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Göçmen kaçakçılığı yapıldığı belirlenen sürat motoruna el konulurken, Ayvalık Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı yaptığı açıklamada, düzensiz göçmen ve insan kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, milletin güvenliği ve insan hayatının korunması için gece gündüz demeden her daim görev başında olduklarını açıkladı.
Samsun Zirai don uyarısı: Orta Karadeniz için kritik günler Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Orta Karadeniz’de etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle ’zirai don’ riski alarm verdi. MGM Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan uyarıda, 8 Nisan gece saatlerinden itibaren başlayıp 11 Nisan sabahına kadar sürmesi beklenen don olayının, özellikle iç kesimlerde etkili olacağı bildirildi. Açıklamada, Kastamonu, Tokat, Sinop, Ordu, Amasya ve Çorum ile birlikte Samsun’un iç ilçelerinde orta ve yer yer ’kuvvetli zirai don’ beklendiği ifade edildi. Yetkililer, hava sıcaklıklarındaki düşüşün özellikle tarımsal üretimi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, başta çiftçiler olmak üzere üreticilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi öngörülen zirai don tehlikesine karşı erken önlem alınmasının önem taşıdığı kaydedildi. Öte yandan yapılan sınıflandırmaya göre, hafif donun 0 ile -2,2 derece, orta kuvvette donun -2,2 ile -4,4 derece, kuvvetli donun ise -4,4 derecenin altındaki sıcaklıklarda gerçekleştiği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, özellikle gece saatlerinde sıcaklık düşüşlerinin daha belirgin olacağına işaret ederek, tarım alanlarında gerekli koruyucu uygulamaların yapılmasını önerdi. 2025 yılında 9-13 Nisan tarihleri arasında zirai don yaşanmış ve bazı yetkililer tarafından "Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi" olarak adlandırılmıştı.
Manisa Manisa’da "Ustalara Saygı" gecesine büyük ilgi Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı Konseri", sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Usta sanatçı Hilmi Yarayıcı’nın sahne aldığı gecede, Türk müziğinin önemli isimlerinin eserleri seslendirilirken, özel video gösterimleri ve bağlama performansları izleyicilerden büyük beğeni topladı. Konserin sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Didem Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanıyken vefat eden Gülşah Durbay’ın babası Osman Durbay sahneye çıkarak ’Güzel günler göreceğiz" şarkısına eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı etkinlik kapsamında düzenlenen konserde Hilmi Yarayıcı; Aşık Veysel, Fikret Kızılok, Ahmet Kaya ve Volkan Konak gibi usta sanatçıların eserlerini kendi yorumuyla seslendirdi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ural Sevener, Özgür Özel’in eşi Didem Özel, merhum Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın babası Osman Durbay, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda bağlama sanatçısı Ahmet Koç da sahne aldı. Koç’un, merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için hazırlanan video eşliğinde gerçekleştirdiği "Ferdi Başkan Performansı" izleyicilerden büyük alkış aldı. Sanatçı, repertuvarındaki eserleri bağlamasıyla icra ederken, program boyunca şiirler de okundu. Gecenin finalinde, bestesi Alp Murat Alper’e, sözleri Nazım Hikmet’e ait olan "Güzel Günler Göreceğiz" adlı eser seslendirildi. Eser Hilmi Yarayıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Didem Özel, merhum başkan Gülşah Durbay’ın babası Osman Durbay ve salondaki tüm katılımcılar tarafından hep birlikte seslendirildi. Program sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın tarafından Hilmi Yarayıcı’ya çiçek takdim edildi.