SAĞLIK - 13 Ekim 2024 Pazar 13:07

Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

A
A
A
Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

Mersin’in sağlık sektöründe önemli kurumlarından Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Şahin, sağlık turizminin bölge için kritik bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Çukurova Uluslararası Havalimanı sağlık turizm için büyük önem taşıyor” dedi.


Özel hastanelerin sağlık turizmine yönelik yatırımları, Türkiye’ye talebi de arttırdı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Hastaneler Derneği Kurucu Üyesi Engin Şahin, Mersin açısından da bu konunun büyük önem taşıdığını söyledi. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşen Çukurova Uluslararası Havaalanın da Mersin için önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Ben başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Sağlık turizmi açısından Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Havalimanından yurt dışına direk uçuşlar var. Özellikle Erbil uçuşları bir an önce sağlanmalı. Bu uçuşlar arttığı sürece bölgemizde sağlık turizmi de katlanarak artacaktır. Buda bölgeye çok büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.


Türkiye’de sağlık turizmi ile elde edilebilecek gelirin artacağının altını çizen Şahin, “Sağlık sektöründe, özel hastanelerin desteklendiği dönemlere ihtiyacımız var. Çünkü özel hastaneler bu ülkenin yatırımı. Bunları daha da arttırarak hedefe ulaşabiliriz” dedi.


Akdeniz Bölgesinin de sağlık turizmi açısından önemli bir noktada olduğunun ifade eden Şahin, şöyle devam etti; "Biz Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi kent ekonomisi açısından da çok önemli olacak. Sağlık turizminde her gelen 1 dolar, Türkiye’nin öz sermayesi. Biz bir şey ithal edip, üretip onu geri satmıyoruz. Burada doktorluğumuzu, emeğimizi Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bunun için özellikle özel ve kaliteli hastanelere ihtiyacımız var.”



Şahin: "Sağlık turizmi bölgeyi uçurur"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da ’Sıfır Atık’ etkinliği düzenlendi Ardahan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "Uluslararası Sıfır Atık Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla valilik bahçesinde düzenlenen ve geri dönüştürülmüş ürünlerin sergilendiği etkinlikte, öğrenciler "sıfır atık" konusunda bilinçlendirildi. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, programda yaptığı konuşmada, sıfır atık konusunda küresel önlemlerin yanı sıra ülke genelinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde "sıfır atık projesi"nin başlatıldığını söyledi. Ülke genelinde sıfır atık seferberliği kapsamında önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Vali Çiçek, şunları kaydetti: "Ülkemizde ‘Sıfır atık seferberliği’ kapsamında önemli çalışmalara imza atıldı. Bizlerde illerimizde bu seferberliği sürdürüyoruz. Sıfır atıkla mücadele de bu yıl ki tema ‘Tekstil ve Modada Sıfır Atığa Doğru’ olmuştur. Hepinizin bildiği üzere, moda endüstrisi küresel ölçekte çevresel etkisi en yüksek sektörlerden biridir. Hızlı moda anlayışı ile her yıl milyonlarca ton tekstil atığının üretilmesi ciddi tehlikeler ortaya çıkarmaktadır. Bu döngünün değişmesi noktasında bilinçli tüketim, geri dönüşüm ve yeniden kullanım, sürdürülebilir moda ve etik üretimi desteklemek gibi önlemlerin alınması çok önemli. Sevgili çocuklar, unutmayalım ki her bireyin yapacağı küçük değişiklikler büyük dönüşümlere yol açabilir. Bugün, tekstil ve modada sıfır atık hedefiyle atacağımız adımlar, yarının daha yaşanabilir bir dünya olmasını sağlayacaktır. Hep birlikte bu farkındalığı artırarak, çevremizi, kaynaklarımızı ve geleceğimizi birlikte daha iyi koruyacağımıza inanıyorum." Vali Çiçek, etkinlik sonunda alanda sıfır atıkla ilgili sergiyi gezerek, atık malzemelerden üretim yapan öğrencilerle sohbet ederek duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.