YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 10:08

ESNAFA HEDİYELİ DAVET

A
A
A
ESNAFA HEDİYELİ DAVET

Fethiye Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenecek konferansa esnafları tek tek ziyaret ederek davet ediyor. Davetiyelerin verildiği ziyarette esnafa kitap hediye ediliyor.
Fethiye`de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 20 Nisan Cuma günü saat 20.00`de Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi`nde İl Müftüsü Hasan Başiş`in vereceği konferans ile başta Hz. Ömer olmak üzere Hz. Ali ve diğer İslam Alimleri`nden İslam Ahlakı`nı anlatan ``˜Onlar Böyleydi` isimli Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahneye koyacağı tiyatro oyunu için Fethiye Müftülüğü Yetkilileri, esnafları gezerek davette bulundu..
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ``˜kardeşlik ahlakı ve hukuku` konulu konferans ve tiyatro oyununa oldukça büyük ilgi beklenirken, Fethiye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili`nin gözetiminde hazırlanan programın davetiyeleri bir bir esnaflara dağıtılıyor. Ayrıca Fethiye Müftülüğü Din Görevlileri, davetiyeler ile birlikte Hadislerden oluşan kitapçık da dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.