EKONOMİ - 12 Eylül 2022 Pazartesi 13:49

Ortaca’da "Sınırlı Sorumlu Su Ürünlere Kooperatifi" kuruldu

A
A
A
Ortaca’da  "Sınırlı Sorumlu Su Ürünlere Kooperatifi" kuruldu

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan S.

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.



Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Kooperatif, uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.



Geçtiğimiz gün kuruluş kongresini gerçekleştiren, kısa adı ORSU olan Sınırlı Sorumlu Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığına seçilen Özay Akdoğan yaptığı açıklamada, “Balıkçılık sektörü de, tarım sektörü içerisinde ülke ekonomisine sosyo ekonomik bakımdan katkılar sağlayan önemli bir kol. Sektörde yaşanan birçok sorunun çözümlenmesinde balıkçıların kooperatif adı altında örgütlenmesi önemli rol oynuyor. Ortaca bölgesinde bu güne kadar sorunlarına bireysel olarak çözüm getiremeyen balıçılar, ne yazık ki kurumsal alanda muhatap bulamıyordu. Bölge balıkçılarını temsilen bir kooperatifin olması gerektiğine inanan, uzun yıllar balıkçılık yapan tekne sahibi arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu eksiği tamamlama kararını aldık ve ORSU S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi’ni kurduk” dedi.



Hedeflerinin bölgedeki balıçılık sektörüne katma değer sağlamak olduğunu söyleyen Akdoğan, “Denizlerimizde balıkçılık sektörünün can çekiştiğini biliyoruz. Bizim hedefimiz sadece denizdeki balıklar değil. Bölge iklim ve şartlarına uygun her türlü su ürünlerini yetiştimeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bir çok projemiz var ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.



Kurulmadan önce zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Özay Akdoğan, “Kooperatifleşme adına yapmamız gereken, kamu kurum ve kuruluşlarımızla olması gereken resmi prosedürleri tamamladık. Tarım İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek yazışmaları başlattık. Kuruluş aşamasında uzun ve zorlu bir süreç geçirdik, yaklaşık 11 ay süren süreç sonucunda Ağustos ayında tescilimiz gerçekleşti. Bize bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum” dedi.



ORSU S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim ve Denetim kurulları Şu isimlerden oluştu; Özay Akdoğan, Koray Yılmaz, Cemil Menteşe, Resul Gaynak, Murat Ekicioğlu, Deren Dipdağ, Olcay Kocaöz, Halil Korkut.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta soğuk hava etkisini gösterdi, ördeklerin olduğu gölet kısmen dondu Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta üniversite içerisinde bulunan yapay gölet buz tutarken, ördekler göletin donmayan kısmında yüzmeye çalıştı. Araç camları buzla kaplanırken, bazı araçların kapıları ise soğuk nedeniyle dondu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta, hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından dondurucu hava dalgası yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece olarak kaydedildi. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, buzla kaplanan araç camlarını kazıyarak güne başladı. Bazı sürücüler, soğuk nedeniyle donan kapıları açmakta güçlük çekti. Soğuk havanın etkisiyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunan Hasbahçe’deki yapay göletin büyük bölümü buz tuttu. Gölette bulunan ördekler, suyun donmayan kısımlarında yüzmeye çalıştı. Ördeklerin buzla kaplı gölet üzerindeki görüntüleri, yürüyüş yapan vatandaşların da ilgisini çekti. Gölet çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, kısmen donan göletin oluşturduğu doğal manzarayı fotoğraflayarak o anları kayda aldı. "Hava gerçekten çok soğuk" Yapay gölete giden Ali Aydın, kartpostallık görüntülerin olduğunu söyleyerek, "Şu anda Hasbahçe içerisinde bulunuyoruz. Yazın burası çok kalabalık oluyordu. Kışın da burası gerçekten çok güzel gözüküyor ve kartpostallık görüntüler var. Şu anda da gölet kısmen donmuş durumda. Hava gerçekten çok soğuk. Ördekler de göletin donmayan kısmında kalarak yüzüyorlar. Gölet buz tuttuğu için diğer taraflara geçemiyorlar. Çok farklı bir görüntü var" dedi.
Antalya Muratpaşa Belediyesi, amatör spora 1.5 milyon TL destek sağlıyor Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2025 yılı için ilçedeki 103 amatör spor kulübüne 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek vereceklerini açıkladı. Uysal, amatör spora yapılan bu yatırımların sağlıklı bir toplum için önemli olduğunu vurguladı. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede faaliyet gösteren 103 amatör spor kulübüne 2025 yılı için yaklaşık 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek sağladıklarını belirterek, "Amatör spor kulüplerimize destek olmayı, bu kentin spor geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz" dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin amatör spora yönelik desteklerinin 2014 yılından bu yana aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Uysal, sporun yalnızca başarı odaklı değil, aynı zamanda sağlıklı ve nitelikli bir toplumun temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti. 16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı Uysal, sporu bir yaşam kültürü haline getirmek amacıyla 28 tesiste, 26 farklı branşta 16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı sunduklarını söyledi. Başkan Uysal, spor okulları projesi kapsamında her yaştan Muratpaşalının spora katılımı teşvik edilirken, voleyboldan yüzmeye, pilatesten squasha kadar geniş bir yelpazede kurslar düzenlediklerini de sözlerine ekledi. Belediyenin yalnızca bireysel sporcuları değil, amatör spor kulüplerini de güçlü biçimde desteklediğine dikkat çeken Başkan Uysal, 128 amatör spor kulübüne saha desteği sağlandığını, bu sahalarda 824 resmi müsabakanın oynanmasına fırsat tanındığını kaydetti. Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün ise 800’ü lisanslı olmak üzere yaklaşık 2 bin sporcu ile çeşitli branşlarda resmi liglerde mücadele ettiğini belirten Uysal, kulübün yetiştirdiği sporcularla milli takımların altyapılarına önemli katkılar sunduğunu da sözlerine ekledi.
Sivas Sivas’ta soğuk hava etkisini gösterdi, ördeklerin olduğu gölet kısmen dondu Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta üniversite içerisinde bulunan yapay gölet buz tutarken, ördekler göletin donmayan kısmında yüzmeye çalıştı. Araç camları buzla kaplanırken, bazı araçların kapıları ise soğuk nedeniyle dondu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta, hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından dondurucu hava dalgası yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece olarak kaydedildi. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, buzla kaplanan araç camlarını kazıyarak güne başladı. Bazı sürücüler, soğuk nedeniyle donan kapıları açmakta güçlük çekti. Soğuk havanın etkisiyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunan Hasbahçe’deki yapay göletin büyük bölümü buz tuttu. Gölette bulunan ördekler, suyun donmayan kısımlarında yüzmeye çalıştı. Ördeklerin buzla kaplı gölet üzerindeki görüntüleri, yürüyüş yapan vatandaşlarında ilgisini çekti. Gölet çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, kısmen donan göletin oluşturduğu doğal manzarayı fotoğraflayarak o anları kayda aldı. "Hava gerçekten çok soğuk" Yapay gölete giden Ali Aydın, kartpostallık görüntülerin olduğunu söyleyerek, "Şu anda Hasbahçe içerisinde bulunuyoruz. Yazın burası çok kalabalık oluyordu. Kışın da burası gerçekten çok güzel gözüküyor ve kartpostallık görüntüler var. Şu anda da gölet kısmen donmuş durumda. Hava gerçekten çok soğuk. Ördekler de göletin donmayan kısmında kalarak, yüzüyorlar. Gölet buz tuttuğu için diğer taraflara geçemiyorlar. Çok farklı bir görüntü var" dedi. (YÇ-RM-