GENEL - 23 Haziran 2023 Cuma 15:03

Büyükşehir tüm birimleri ile Kurban Bayramı’na hazır

A
A
A
Büyükşehir tüm birimleri ile Kurban Bayramı’na hazır

9 günlük Kurban Bayramı öncesi Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile bayram hazırlıklarını tamamladı.

9 günlük Kurban Bayramı öncesi Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile bayram hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı öncesi mezbaha, sağlık, fen işleri, itfaiye, MUSKİ, ulaşım birimleri vatandaşların sorunsuz bir bayram tatili geçirmesi için görev başında olacak.


Büyükşehir mezbahaları tam kapasite ile çalışacak


Büyükşehir Kurban Bayramı süresince vatandaşlara, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli, güvenilir ve hijyenik gıda üretildiğinin teminatı olan ISO:22000:2018 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye ve Kavaklıdere mezbahasında vatandaşlara hizmet verecek. İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun kararı gereğince kurbanlık kesim ücretleri büyükbaş hayvan için 1.250 TL, küçükbaş hayvan için 300 TL olarak belirlendi. Kurbanlık hayvan satış yerleri Menteşe İlçesi’nde Bayır Hayvan Pazarı ve Düğerek Hayvan Pazarı olarak belirlenirken diğer İlçelerde ise ilçenin hayvan pazarları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi açık tutulacak. Kurbanlık hayvan satış yerlerinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hekimler hayvanların sağlık durumları ile ilgili gerekli kontrolleri düzenli bir şekilde yapacak.


Bayramda MBB otobüslerinde ulaşım ücretsiz


Muğla Büyükşehir Belediyesi MUTTAŞ toplu taşıma araçları (siyah plaka) Kurban Bayramı süresince 28 Haziran 2023 Çarşamba-1 Temmuz 2023 Cumartesi gününe kadar toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz sunacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları sefer saatleri ile ilgili detaylı bilgilere "www.mugla.bel.tr" linkinden ulaşılabilecek.


MUSKİ 13 ilçede görevde


Kurban Bayramı’nda 9 gün tatil olması ile yazlık ilçelerde nüfusun artması nedeniyle MUSKİ tüm birimleri ile vatandaşların hizmetinde olacak. Yaşanabilecek su arıza ve patlaklarının vatandaşı mağdur etmemesi için ekipler tüm ilçelerde teyakkuz halinde olacak.


İtfaiye ve zabıta 7/24 görevde olacak


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta teşkilatı vatandaşların sorunsuz bir bayram tatili geçirmesi için 7/24 görev başında olacak. Zabıta teşkilatı Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları ve bayramda kesim alanlarında vatandaşlara hizmet verecek. Kesim alanları dışında kurban kesilmesine izin verilmeyecek ve kesim yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliğinin yoğun olduğu ve yangın riski taşıyan 4 bölgede mobil istasyonları devreye alıyor. Tüm birimleri ile bayram tatili boyunca görevde olacak itfaiye teşkilatı Muğla’nın son yıllarda yaşadığı yangınların birçoğunun insan kaynaklı olduğunu hatırlattı ve artan sıcaklar sonrası mangal vb. ateş yakılmaması konusunda da uyardı.


Sağlık ekipleri bayramda da vatandaşın hizmetinde


Muğla Büyükşehir Belediyesi yatağa bağlı, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde saç ve sakal tıraşlarını yapıyor. Evde bakım, hasta ve engelli nakil hizmeti ile vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesi de bu hizmetlerini sürdürüyor. Kurban Bayramı süresince Büyükşehir evde bakım ve hasta nakil ambulansı ile vatandaşın hizmetinde olmaya devam edecek. Bayram tatili süresince vatandaşların talep etmeleri halinde her türlü pansuman, enjeksiyon, ilaçların temini gibi birçok sağlık ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi sağlıkçıları tarafından karşılanacak. Ayrıca hasta nakil ambulansı ile hastaneye gitmesi gereken acil hastalar evlerinden alınıp muayenesi yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılacak.


Bin 426 mezarlık alanı temizlendi


Vatandaşların bayramda mezarlık ziyaretlerini sorunsuz yapabilmesi için Büyükşehir Belediyesi il genelinde 1426 mezarlık alanında temizlik ve bakım çalışmasını tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.