YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 09:12

İL GENEL MECLİSİ DALAMANLI ÜRETİCİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

A
A
A
İL GENEL MECLİSİ DALAMANLI ÜRETİCİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Muğla İl Genel Meclisi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Sanayi, Ticaret ve Ulaştırma Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu üyeleri Dalamanlı nar ve narenciye üreticilerinin sorunlarını yerinde dinledi.
Kaymakamlık Toplantı Salonu`nda yapılan toplantıya Kaymakam Yılmaz Şimşek, İl Genel Meclis Üyelerinden Sebahi Yılmaz, Süleyman Can, Mahir Atılhan, Metin Düren, Çoşkun Tutal, Miraç Özcan, Eyüp Katırcı, Şahan Şahan, İbrahim Şimşek M.Ali Avcı, Halil İlbıra, Suat Esin, Muhammet Şaşmaz ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz katıldı.
Dalaman Tarım, Ormancılık ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Muhammet Şaşmaz tarafından İl Genel Meclis Üyelerini tek tek Kaymakam Yılmaz Şimşek`e tanıtımın sonunda. Kaymakam Yılmaz Şimşek; `` Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde görmekten memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonra sizlerle tanışmış olduk; inşallah sizlerle beraber çalışırız. Sanırım bir konu üzerinde çalışmalar yapmak için buradasınız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim`` dedi.
Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Muhammet Şaşmaz ise; `` Burada iki konumuz var, Sayım Kaymakamım. Birincisi; bizim Maden Teknik Aramanın kendisinin projelendirdiği yer altı ve yer üstü kaynaklarının Dalaman`da yapılan proje doğrultusunda bizim bir kaplıcamız var. Dalaman Halkının ve Köylünün bağımsız kullandığı şuanda cazibeli akar şeklinde; siz konuyu biliyorsunuz. Buranın 2007 de çıkan Yasa doğrultusunda kadim hakkı elde edilmek için müracaat edilmediğinden dolayı, bu kaplıcayı MTA tarafından yer altıyla projelendirilmiş. Biz bunun hem Muğla ve Dalaman ekonomisine kazandırılması, hem de değerlendirilmesi bakımından komisyonca çalışma yapıp, hangi şartlarda çalıştırılabilir, MTA aramayla bu konunu cazibeli olan kısmının dışa bırakılarak Dalaman`a kazandırılması için çaba sarf edebilmek için geldik. İkinci konumuz ise; bilindiği gibi dalaman hem turizm hem de tarımla iştigal eden bölgemiz. Çiftçilerimizin sıkıntıları yüksek oranda devam etmektedir. Geçen aylarda Köyceğiz İlçemizde çalışma yaptık. Bu ay ki çalışmamızı Dalaman ve Ortaca İlçeleri olarak belirledik. Komisyonlara havale edilen bu çalışmayı yerinde incelemek hem de Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ile çiftçilerimizi, birliklerimizi ve TİGEM`i ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulunup, sıkıntılarını dinleyerek rapor ederek İl Genel Meclis Üyelerine bilgilendirme; Ankara`daki bakanlıklara bildirme bakımından gerekse, halkımıza katkı sağlamak için burada bir çalışma yapacağız. İl Genel Meclisi üyelerimizle yeni göreve başlamanız dolaysıyla hem ziyaret; hem de bilgilendirmek amacıyla buradayız`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de tiyatro şöleni ‘Eyvah Nadir’ ile sona erdi Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlediği ’5 Gün 5 Oyun-27 Mart Dünya Tiyatro Günü Seçkisi’, ‘Eyvah Nadir’ oyunu ile final yaptı. Kongre ve Sergi Sarayında sahnelenen oyun, tiyatroseverlerden yoğun ilgi gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlenen program, 24-28 Mart tarihleri arasında sanatseverleri tiyatronun büyülü dünyasında buluşturdu. 5 gün boyunca sahnelenen 5 farklı oyunla tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği seçki, ‘Eyvah Nadir’ adlı oyunla sona erdi. Seyircilerin de aktif olarak oyuna dahil edildiği eğlenceli sahnelerle dikkat çeken oyun, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. "Mersinli tiyatroseverler bizi yalnız bırakmadı" Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez, Dünya Tiyatro Günü Seçkisi kapsamında dolu dolu bir program gerçekleştirdiklerini belirtti. Erdönmez, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında 24-28 Mart tarihleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında Mersinli tiyatroseverlerle bir araya geldik. Şehrin tiyatrosu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun 5 eseriyle yurttaşlarımızı buluşturduk" dedi. Programın yalnızca oyunlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Erdönmez, Türkiye’nin önemli genel sanat yönetmenleri, eleştirmenleri ve ödül jürilerini de Mersin’de ağırladıklarını belirterek, "5 gün boyunca Mersinli tiyatroseverler bizi asla yalnız bırakmadı" ifadelerini kullandı. Tiyatroseverlerden teşekkür Oyunu izleyen tiyatroseverler de hem sahnelenen oyundan hem de seçkiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Seyircilerden Zehra Esertüker, oyunu oldukça keyifli bulduğunu belirterek, seyirci katılımının oyuna ayrı bir renk kattığını söyledi. Genç izleyicilerden Elifsu Kurtuluş ise Mersin’de düzenlenen kültür-sanat etkinliklerinin gençler için önemli olduğunu belirterek, etkinliklerin gençlerin sosyalleşmesine katkı sunduğunu ifade etti. Oyunu izleyen gençlerden Uygar Eroğlu da tiyatronun eğlenceli geçtiğini belirterek yeniden izlemek istediğini dile getirdi.
Şanlıurfa Olukyanı ve Payamlı halı sahaları tamamlanıyor Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un geçen dönem projelendirdiği ve ilçeye kazandırdığı 27 halı sahanın ardından, 25 halı sahanın daha yapımı devam ediliyor. İlçedeki kırsal mahallelere inşa edilen halı saha sayısı 52’ye ulaşırken, çocukların ve gençlerin sporla hareketli ve sağlıklı bir sosyal yaşama sahip olmaları hedefleniyor. Türkiye’nin en büyük genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Müdürlüğünün desteklerini arkasına alan Eyyübiye Belediyesi, spor yatırımlarına devam ediyor. Yapımına bu yıl başlanan 25 halı sahadan Olukyanı ve Payamlı kırsal mahallelerindeki halı sahalar tamamlanma aşamasına geldi. Mahalle sakinleri, mahallelerine yapılan halı sahaların çocukların, gençlerin hatta sporsever yetişkinlerin bile önemli bir ihtiyacını karşılayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Başkan Mehmet Kuş’a mahalle sakinleri adına teşekkür eden vatandaşlar, yapılan spor yatırımlarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Genç nüfusun eğitim ve spor alanında gelişmeleri amacıyla çok farklı projeler hayata geçiren ve başarılı sonuçlar elde eden Eyyübiye Belediyesi, uzun yıllar boyunca bütçesinin yarısından fazlasını eğitim ve spor yatırımlarına ayırdı. Gençlerin eğitim hayatını desteklemek amacıyla gençlik merkezleri, sınav hazırlık merkezleri, eğitim otakları kurarak ücretsiz üniversite sınavlarına hazırlık kursları veriyor. Binlerce gencin üniversite hayatına başlamasına vesile olan kursların yanında spora yönelik ise Yenice Spor Kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol-voleybol sahaları ve halı sahaları hizmete sunmuştu. Eyyübiye’nin genç nüfusunu geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla desteklerinin devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Kuş, yakın zamanda yeni bir gençlik ve kültür merkezinin de temelini atacaklarını duyurmuştu.
Gaziantep Şahinbey Millet Camii’nde çocuk sesleri Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi, hafta sonu minik misafirlerini ağırladı. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında camiye gelen çocuklar, çeşitli oyunlar oynayıp yarışmalara katılarak doyasıya eğlendi. Hafta sonuna renk katan etkinlikte çocuklar hem sosyal aktivitelerle vakit geçirdi hem de cami ortamıyla iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı. Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde düzenlenen yarışmalar ve oyunlar sayesinde çocuklar arasında kaynaşma sağlanırken, etkinlik alanı gün boyu neşeli görüntülere sahne oldu. "Camiler çocuklarla güzel" Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin çocuklarla daha anlamlı hale geldiğini belirterek, "Camimiz çocuklarla güzel. Onlar camiye gelince buralar cıvıl cıvıl oluyor. Çocuklarımız için her hafta Cumartesi günü Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde etkinliklerimiz devam edecek. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecekler ve kendilerine çeşitli hediyeler vereceğiz" dedi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bu tür etkinliklerle çocukların hem eğlenmesini hem de manevi değerlerle iç içe büyümesini hedeflediklerini ifade etti. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği program, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik önümüzdeki haftalarda devam edecek.
Aydın Yağmur sularıyla taşan dere, toprak kaymasına sebep oldu Aydın’ın Efeler ilçesindeki Çakırlar Çayı’nın etkili olan sağanak sonrasında taşmasıyla toprağın aşındığı bölgede, yıkılma riski oluşan evler tahliye edilirken, bölgede toprak dolgusu ve güçlendirme çalışmaları başlatılacak. Aydın’ın Efeler ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Çakırlar Çayı taşarken, sel sularının toprağı aşındırması sonucu evlere yakın bölgede yıkılma riski oluştu. Risk nedeniyle bir ev tedbir amaçlı boşaltıldı.Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları incelemelerin ardından çözüm için çalışma başlattı. Selin etkisiyle oluşan toprak kaymasının önüne geçmek amacıyla bölgede toprak dolgusu yapılacak. Kemer Mahallesi Muhtarı Hüseyin İncitme yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Mahallemizde güne afet haberiyle uyandık. Hemen olay yerine geldik ve yetkililere bildirdik. Çayın yukarı kısımlarında her ne kadar setlerle erozyonu önlesek de selin kuvvetli gelmesinden dolayı bu bölgede toprak kayması yaşanmış. Sel kenardaki toprağı çekmiş. İnşallah birazdan ekiplerimiz gelecek. Balıkköy güreş sahasında toprak stoklamıştık. Oradaki toprakları buraya getirerek dolgu yapacağız. Tabi bu geçici bir çözüm. Daha sonra bu derenin taş duvar içerisine alınması için çalışma yapacağız. Ekiplerimizden Allah razı olsun. Herkes yardıma koştu. Vatandaşlarımızın mağduriyeti en kısa zamanda çözülecek" dedi. Ekiplerin bölgede inceleme ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.