ASAYİŞ - 13 Eylül 2025 Cumartesi 10:00

Tarihi Likya Yolu'nda bir hafta arayla iki turist ölü bulundu

A
A
A

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde tarihi Likya Yolu’nda yürüyüş yapan Avustralyalı turist Irene Claire Dunn hayatını kaybetti. Kayalık alanda ölü bulunan turistin cesedi, kesin ölüm nedeni için adli tıp kurumuna gönderildi. Geçtiğimiz hafta Likya Yolu'nda Çinli turist Xu Wenkai'nin de cansız bedeni bulunmuştu.

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki tarihi Likya Yolu Boğaziçi Mahallesi Yediburunlar mevkiinde yürüyüş yapan bir grup, kayalık alanda ceset olduğunu fark etti. Yürüyüşçülerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.

Tarihi Likya Yolu'nda bir hafta arayla iki turist ölü bulundu

Yapılan incelemede cesedin Avustralya uyruklu Irene Claire Dunn olduğu belirlendi. Ceset, UMKE ve JAK ekipleri tarafından bölgeye istasyon kurularak kayalık alandan çıkarıldı.

Tarihi Likya Yolu'nda bir hafta arayla iki turist ölü bulundu

70 yaşındaki Avustralyalı Irene Claire Dunn’un ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Çnli turist de ölü bulunmuştu

Geçtiğimiz hafta tarihi Likya Yolu'nda Çin uyruklu bir turistin daha cansız bedeni bulunmuştu. Çin’den Fethiye’ye tatile gelen Xu Wenkai (30)’den haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri arama çalışması başlatmıştı.

Tarihi Likya Yolu'nda bir hafta arayla iki turist ölü bulundu

İhbarda, kayıp turistin en son Kabak Koyu ile Kelebekler Vadisi arasında yürüyüş yaparken bir fotoğraf paylaştığı bilgisi yer almıştı. İhbar üzerine jandarma ekipleri tahkikat başlattı. Fethiye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Xu Wenkai'nin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Murat Yalçın-Aykut Kurt

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta kadınların emeği beğeni topladı Kahramanmaraş kadınların, ’Sunum Peçete Atölyesi’ ve ’Eski Tepsiler ile Geri Dönüşüm Atölyesi’nde hem el becerilerini geliştirme hem üretme hem de sosyalleşme imkanı buldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun farklı kesimlerine yönelik etkinlik ve projelerini artırarak sürdürürken, kadınlara yönelik yeni bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Kadınların sosyal yaşama katılımını artırmak, üretime teşvik etmek ve geri dönüşüm bilincini güçlendirmek amacıyla düzenlenen atölye çalışmaları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Karaziyaret Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen program kapsamında "Sunum Peçete Atölyesi" ve "Eski Tepsiler ile Geri Dönüşüm Atölyesi" düzenlendi. Toplam 60 kadının katıldığı etkinliklerde kadınlar hem el becerilerini geliştirme hem de sosyalleşme imkanı buldu. Atölyelerde katılımcılar, geçmişten günümüze ulaşan eski oya ve nakışları değerlendirerek şık sunum peçeteleri hazırladı. Bunun yanı sıra kullanılmayan eski tepsiler de çeşitli dekoratif dokunuşlarla yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu. Etkinlik boyunca kadınlar yalnızca yeni ürünler tasarlamanın mutluluğunu yaşamakla kalmadı, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar edinerek keyifli vakit geçirdi. Büyükşehir Belediyesinin kadınların sosyal hayata daha aktif katılım sağlaması amacıyla düzenlediği atölyeler, katılımcılara hem üretmenin hem de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşattı. Atölyeye katılan Kübra Alagöz, etkinliğin kendisi için oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Sunum peçetesi yapım atölyesine katıldım. Önceden büyüklerimizin yaptığı oya kenarlarını sunum peçetesine dönüştürüyoruz. Burada olmak keyifli, heyecan verici hem de kendime bir şeyler katıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’e bu atölye için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Gediz OSB’de başkanlık görevi Dr. Yunus Altıngemi’ye geçti Kütahya’nın Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, OSB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Yusuf Kaptan’ın seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gediz Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökhan Değirmenci tarafından okunan faaliyet raporu oy birliğiyle ibra edildi. Genel kurulda, Gediz OSB’de 38 firmanın faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Toplantıda konuşan Gediz Kaymakamı Emrah Uzun ile Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, organize sanayi bölgesinin ilçenin ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan adayları Yusuf Naci Cebecioğlu ile Dr. Yunus Altıngemi de yaptıkları konuşmalarda, göreve seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde 36 üye oy kullandı. Yapılan oylamada iki aday eşit oy alınca, Divan Başkanlığı tarafından kura çekimine gidildi. Çekilen kura sonucunda Dr. Yunus Altıngemi, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Altıngemi, birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları söyledi: "İnşallah birlik beraberlik içinde organize sanayi bölgemizi en güzel yerlere taşıyacağız. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hiçbir sanayicimizi ayrıştırmadan, ticaretimizi artırmak ve ihtiyaç duyan sanayicilerimizin yanında olmak için çalışacağız. OSB’mizi çok daha güzel noktalara taşıyacağımıza inanıyorum." Dr. Yunus Altıngemi başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Tolgahan Türk, Beyhan Koyuncu, Süleyman Serol Alpar, Onur Güngör, Soykan Bayrak, Cengiz Önündür, Süleyman Akgün ve Recep Bilir yer aldı.