ASAYİŞ - 09 Mart 2026 Pazartesi 12:17

Datça’da muhtar 9 yıl önceki kavga nedeniyle görevden alındı

A
A
A
Datça’da muhtar 9 yıl önceki kavga nedeniyle görevden alındı

Muğla’nın Datça ilçesinde İskele Mahallesi Muhtarı Meriç Bora, 9 yıl önce karıştığı bir kavga sonucu aldığı ceza gerekçesi ile Datça Kaymakamlığı tarafından görevden alındı.



Edinilen bilgiye göre, Datça ilçesi İskele Mahallesi Muhtarı Meriç Bora 2017 yılında basit bir kavga olayına karıştı. Muhtar, mahkmeye taşınan olay sonucu aldığı ceza nedeniyle Datça Kaymakamlığı tarafından görevden alındı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Meriç Bora olayın bir tatil sitesinde yaşandığını belirterek, "Bir tatil sitesinde kız arkadaşımın maruz kaldığı saygısızlık nedeniyle çıkan olay yüzünden ceza aldım. Bunun yatarı yok sanırım. Bundan dolayı açığa alındım. Daha detaylı açıklamayı ilerleyen günlerde yapacağım" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Büyükşehir’den öğrencilere izleme ve değerlendirme sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde (MABEM) ücretsiz eğitim gören öğrencilere yönelik izleme ve değerlendirme sınavı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz eğitim alan öğrencilerin ders performanslarını takip etmek amacıyla düzenli olarak izleme ve değerlendirme sınavları yapılıyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıf ortaokul gruplarından yaklaşık 1350 öğrencinin katılımıyla 8 Mart Pazar günü dördüncü İzleme ve Değerlendirme Sınavı gerçekleştirildi. Her yıl ortalama 6 adet gerçekleştirilen izleme ve değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerin ders performansları yakından takip edilerek başarı seviyeleri ölçülüyor ve eğitim süreçleri bu doğrultuda şekillendiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin başarı düzeylerini artırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Kernek Vahap Küçük Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı ve Yeşiltepe Semt Konağı’nda ücretsiz ders etütleri, birebir eğitimler ve izleme-değerlendirme sınavları gerçekleştiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin gelişimlerini desteklemek, onları geleceğe daha donanımlı hazırlamak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Manisa Kuyumcu vurgununa rekor ceza: 384 yıl 5 ay Manisa’da yüksek kâr vaadiyle 173 kişiyi yaklaşık 500 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan kuyumcu, toplamda 384 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılırken 75 milyon lirayı aşan dev bir para cezası kesildi. Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Dr. Ahmet Sadık Caddesi üzerinde sarraflık yapan Tahsin Özer ve yanında çalışan F.E. (23), iddiaya göre yüksek kazanç vaat ederek vatandaşlardan altın, döviz ve nakit para toplamaya başladı. Topladığı varlıklar karşılığında müşterilerine sadece kartvizit veren Özer, geçtiğimiz mart ayında dükkanın kepenklerini indirerek ortadan kayboldu. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, yaklaşık 500 milyon liralık bir vurgun yapıldığı ortaya çıkarken olayın ardından yakalanarak bir süre tutuklu kalan, ardından tahliye edilen Özer’in yargılandığı davada karar çıktı. Mahkemeden kuyumcuya rekor ceza Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 5. duruşmada hakim karşısına çıkan Tahsin Özer hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Güveni kötüye kullanma" suçlarından ceza yağdı. Mahkeme heyeti, 173 ayrı mağdur için dosyayı tek tek inceleyerek rekor cezayı açıkladı. 6 kişi için "Zincirleme nitelikli dolandırıcılık" suçundan 45 yıl, 9 kişi için aynı suçtan 54 yıl ceza alan Özer, diğer mağdurlara yönelik "Güveni kötüye kullanma" suçlarından da yüzlerce yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, toplamda 384 yıl 5 ay hapis ve 75 milyon 600 bin TL adli para cezasına çarptırdığı sanık hakkında, "Tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığı" gerekçesiyle hiçbir ceza indirimi uygulamadı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar veren mahkeme, Tahsin Özer’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmetti. Öte yandan, aynı davada yargılanan çalışan F.E. ise beraat etti.