ASAYİŞ - 22 Ocak 2026 Perşembe 00:09

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

A
A
A

 Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle kopan elektrik telleri, yol kenarındaki otları tutuşturdu. Çıkan yangın büyümeden söndürülürken, bazı mahalleler elektriksiz kaldı.

Marmaris ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Edinilen bilgiye göre Hisarönü Mahallesi yolu üzerinde fırtına sebebiyle elektrik telleri koptu. Yola düşen elektrik yüklü teller, otları tutuşturdu. Kısa sürede geniş alana yayılan alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, orman, jandarma ve ADM elektrik dağıtım firması ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler ve mahalle halkı alevlere müdahale ederken, bazı mahallelerde de elektrik kesintileri meydana geldi. Etkili olan fırtına sebebiyle alevler sık sık yön değiştirirken, ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca etkili olan fırtına sebebiyle Turunç Mahallesi'nde de bir ağaç yola devrildi. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, yol trafiğe kapandı. Ekiplerin müdahalesiyle devrilen ağaç kaldırılarak yol trafiğe açıldı.
Yetkililer, etkili olan fırtına sebebiyle vatandaşların benzer durumlara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Güldemet Kızıl

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mide bulandıran tencerenin bulunduğu yemekhane mutfağında üzerinde sinekler uçuşan çürümüş patatesler zabıta ekiplerini hayrete düşürdü Hatay’da zabıta ekipleri tarafından yemek üretim firmalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda mutfakta bulunan kararmış tencere mide bulandırırken, kullanılmak üzere bekleyen çuvallarca çürüyen ve üzerlerinde sinekler uçuşan patateslerin olması dikkat çekti. Dörtyol Belediye zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak için ilçe genelinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren yemek firmalarına yönelik denetim gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde; iş yerinde kararmış ve kullanılmayacak halde olan ocak üzerindeki tencere dikkat çekti. Zabıta müdürü Ali Avan’ın tepkisi üzerine işletme sahibinin kazanı kullanmadıklarını söyledi. Denetimlerde; mutfakta bulunan ve yemeklerde kullanılmak üzere bekleyen çuvallar dolusu patatesin çürümüş olması ve üzerinde sinekler uçuşması da zabıta ekiplerinin tepkisine neden oldu. Söz konusu firma hakkında tutanak tutuldu ve gerekli cezai işlem uygulandı. Zabıta müdürü Ali Avan karşılaştığı manzara karşısında, "Bu patatesten yapılan yemekler bizim soframıza geliyor. Mevlit yemeği, cenaze yemeği olarak veriliyor ve biz de bu yemekleri yiyoruz. Patateslerin çürüklüğü, domateslerin hali ortada biri düşse ölse böcekler yer öldürür" dedi.