GÜNDEM - 13 Nisan 2024 Cumartesi 18:48

Milas Emniyet Müdürü değişti

A
A
A
Milas Emniyet Müdürü değişti

Muğla’nın Milas İlçesi’nde önceki gün yaşanan olayların ardından İlçe Emniyet Müdürü değişti. Görevden alınan Fevzi Söztutar’ın yerine İsmail Toygun getirildi.


lçesi Emniyet Müdürlüğü’ne İsmail Toygun atandı.



Muğla’nın Milas ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde çıkan ve 1’i ağır 6 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen kişilerden 6’sı tutuklanmıştı. İlçe Merkezi 23 Nisan Bulvarı üzerinde yaşanan olayların arıdından mevcut Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar’ın adliye önünde toplanan kalabalığı yatıştırmak amacıyla kullandığı bazı sözler kamuoynda tepkiye neden oldu.


Yaşanan olayların ardından Milas’ta uzun süredir görev yapan Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar görevinden alındı. Söztuta, görevini İsmail Toygun’a devretti. Daha önce Fethiye, Bodrum ve Datça gibi ilçelerin emniyet müdürlüğünü yürüten ve Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü’nde önemli başarılara imza atan Toygun, yeni görev yeri Milas’a gelerek vazifesine başladı.



Milas Emniyet Müdürü değişti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da bağlarda kontroller sürüyor Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri bağlardaki hastalık ve zararlı kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Genelde Üzümlü ilçesinde sürdürülen kontrollerde ekipler zaman zaman başka bölgelerde Cimin Üzümü yetiştiriciliği yapan üreticileri de ihmal etmiyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri Kemah’ın Sürek Köyünde ve Merkeze bağlı Söğütözü köyünde bulunan bağlarda da kontrollerini sürdürüyor. Ekipler bağcılık alanlarında yaptıkları kontrollerde bağ antraknozu, bağ küllemesi, bağ mildiyösü, kurşuni küf, ölü kol gibi hastalıkların yanı sıra salkım güvesi, bağ maymuncuğu, bağ hortumlu böceği gibi zararlıların kontrolünü yapıyor. Teknik ekipler aynı zamanda çiftçilere bağlarda uygulanılması gereken kültürel işlemler konusunda da bilgilendirme yapıyor. Bağlarda sulama, bakım, gübreleme, budama vb işlemlerin uygulanması noktasında ve bağlarda yaprak toplama, yapılan yanlış uygulamalar noktasında da bilgilendiriliyor. Bağlarda doğru biçimde uygulanacak kültürel işlemlerin bağların verim ve kalitesinin artırılması hususunda çok önemli olduğunu vurgulayan teknik ekipler, üreticilerin her zaman yanında olacaklarını belirttiler. Coğrafi işaretli cimin üzümü üretim alanlarında kontrollerin sürekli devam edeceğini belirten yetkililer, üreticilerin yanında olmaya devam edecek.
Ankara TSK envanterindeki yerli ve milli savunma sanayi ürünleri EFES-2024 Tatbikatı’nda sergileniyor Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2024 Tatbikatı başladı. Tatbikatta kullanılan yerli ve milli Türk savunma sanayii ürünleri de Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi’nde yer alıyor. Türkiye’nin en büyük müşterek tatbikatı olma özelliği taşıyan EFES-2024, İzmir’in Seferihisar ilçesinde başladı. 50 ülkeden bin 500’ü aşkın yabancı personelin katıldığı tatbikatta TSK unsurları ile birlikte toplam 11 bin personel görev alıyor. Ayrıca tatbikat alanında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda 47 savunma sanayii firması tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve TSK envanterinde bulunan ürünlerin sergilendiği Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi de yer alıyor. 50 ülkeden bin 567 personel katılımı Son yılların en geniş katılımlı EFES-24 Tatbikatı’nda kullanılan yerli ve milli ürünler ile Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi’ne ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, şunları kaydetti: “EFES-2024 Tatbikatı kapsamında yerli ve milli imkân ve kabiliyetlerle inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayiimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterinde bulunan ürünlerin sergilendiği Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi, ülkemizin savunma sanayii alanında ulaştığı noktayı tüm dünyaya göstermek açısından mühimdir. Bu vesileyle tatbikatın tüm planlama ve icra safhalarında büyük bir özveriyle görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kıymetli personeli ile geliştirip ürettikleri yerli ve milli sistemleri güvenlik güçlerimizin hizmetine sunan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBİ’lerimize üstün gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.” Tatbikat, SİHA’lardan helikopterlere, savaş gemilerinden mühimmatlara, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar birçok sistemi geliştirip üreterek güvenlik güçlerinin hizmetine sunan Türk savunma sanayii firmalarının kabiliyetlerinin katılımcı ülkeler tarafından sahada görülmesine imkan sağlayacak.
İstanbul Y-Club birinci yaşını doldurdu Yemeksepeti’nin sadakat programı Y-Club, ilk yılını önemli bir başarıyla tamamladı. Program, kullanıcılarına sunduğu avantajlar ve kazandırdığı YemekPuan’larla hızla büyüdü ve ilk yılında 1 milyar TL’lik indirim sağladı. Yemeksepeti’nin yenilikçi sadakat programı Y-Club, bir yıl içinde kullanıcı sayısını dört kat artırarak toplamda 6,5 milyon üyeye ulaştı. Kullanıcılar, program dahilinde sağlanan kuponlarla yaptıkları sipariş sayısını 2,5 kat artırarak bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlandı. Bu süre zarfında, toplamda 1 milyon kişi bu kuponlardan faydalandı ve platformun sağladığı 1 milyar TL değerindeki indirimden yararlandı. Yapılan açıklamaya göre Y-Club, tüm Yemeksepeti kullanıcılarının her yemek, market ve mahalle siparişlerinde, ödeme tipi farketmeksizin puan kazanmasına imkan sağlıyor, kazanılan puanlar ödül dükkanında farklı ihtiyaçlara göre kupona dönüşebiliyor. Sipariş deneyimini daha avantajlı hale getiren uygulama, kullanıcıların sadakatini ödüllendirmeyi hedefliyor. Sadakat programına katılım ve kupon kazanılması oldukça kolay. Kullanıcılar yoğun bir ilgiyle karşıladı Programın en aktif kullanıcıları arasında 100’den fazla kez kupon kullanarak sipariş veren üyeler bulunuyor. En fazla adım tamamlayan kullanıcı ise toplamda 300’den fazla görev adımı tamamladı. Kuponlar sayesinde en çok tercih edilen mutfaklar ise Burger, Kebap & Türk Mutfağı ve Pizza oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra ödül kuponlarının en çok kullanıldığı iller arasında Antalya, Bursa ve Muğla yer aldı. Ayrıca, bu zamana kadar en çok YemekPuan kazanan kullanıcı toplamda 6 bin 605 TL değerinde YemekPuan biriktirdi.
Niğde Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği’nde bayrak değişimi Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek adayla gidilen seçimde akademisyen, şef Mevlüt Ölmez Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği’nin yeni başkanı oldu. Kongrede konuşma yapan Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Şef İsa Serhan Cihangir, kuruluşumuzdan günümüze özelde Niğde Mutfak kültürüne Genelde ise Türk Mutfak kültürüne hizmet edebilmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. Cihangir; “ Dün bir avuçtuk bugün çok olduk ve Niğde Gastronomisine her alanında hizmet eden işletmeci, aşçı, pastacı, fırıncı, manav, kasap, lokantacı, öğretmen ve akademisyen olmak üzere bir araya gelerek en kapsamlı sivil toplum kuruluşu olmayı başardık. Bu süreçte maddi ve manevi her zaman yanımızda olan Niğde Valisi Cahit Çelik’e Niğde Belediyesi Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya çok teşekkür ederiz" dedi. Konuşmanın ardından tek adaylı seçim sürecine geçildi ve genel kurul katılımcılarının oy birliği ile Akademisyen Şef Mevlüt Ölmez başkanlığında yeni yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi. Seçimin ardından NİGAMUD yeni yönetim kurulu başkanı seçilen Akademisyen Şef Mevlüt Ölmez söz alarak üyelere hem teşekkür etti, hem de yeni dönemin yol haritası hakkından bilgilendirmeler gerçekleştirdi. Ölmez; “2 yıl gibi kısa bir sürede Niğde özelinde Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birlikteliği ile 2 festival gerçekleştirebilmenin yanı sıra, Niğde İli ve Niğde gastronomisini temsilen Türkiye genelinde 30’u aşkın festivalde yer aldık ve Niğde mutfağına ait özgün lezzetleri ini hazırladık, tattırdık ve tanıttık.” şeklinde konuştu. 2024-2027 yılı için planlanan projelerinden söz eden Ölmez, Niğde gastronomisi için ilklere imza atmak istediklerini, Niğde’ye özgü yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması için çalışacaklarını söyledi. Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu. Mevlüt Ölmez, İsmail Gültekin, Esra Çaçur, Bilal Korkmaz, Kemal Özen, İhsan Aybar, Rıdvan Toprak, Cumali Savaş, Emel Duru, Zümrüt Elbaş, Ayşe Arala, Yasin Aktaş, Osman Doğruer, Şemsinur Özcan, Muhammet Yücel, Ayşe Malyemez.