SAĞLIK - 20 Mart 2025 Perşembe 15:10

MSKÜ’de ‘Ağız Sağlığı Günü’nde diş fırçası ve macun dağıtıldı

A
A
A
MSKÜ’de ‘Ağız Sağlığı Günü’nde diş fırçası ve macun dağıtıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Muğla Diş Hekimleri Odası iş birliğinde ‘20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü’ dolayısıyla Öğrenci Sarayı’nda üniversite personeli ve öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıttı.


Etkinlikler kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ile Muğla Diş Hekimleri Odası iş birliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla Öğrenci Sarayı’nda stant kuruldu. Bu kapsamda üniversite personeli ve öğrencilerine ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak, bilgilendirme yapıldı.


"Sağlık, ağızdan başlar"


Ağız ve Diş sağlığının dikkate alınması gereken bir konu olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Akın Aladağ, "Sağlık, ağızdan başlar. Eğer sağlıklı dişlere sahip değilsek, dişlerin mevcut düzeyindeki zararlı bakteriler bizim genel sistemimize zarar verecektir. Bunu önlemek için en temel şey ağızın temiz tutulması yani diş fırçalamak. Günde en az 2 kere yapmak önemli. Düzenli kontroller, en az 6 ayda bir hekime görünmek daha ileri tedavi ihtiyaçlarını ortadan kaldıracaktır. Dişlerimize iyi bakalım" dedi.


Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Doruk Alp ise, Diş Hekimliği Fakültesi ile çok sıkı iş birliği içinde olduklarını belirtti. Alp, Türkiye’nin en aktif öğrenci kollarından birine sahip olduklarını, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Gününün yaklaşık 200’den fazla ülkede kutlandığını açıkladı.



MSKÜ’de ‘Ağız Sağlığı Günü’nde diş fırçası ve macun dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Recep Durul: "Yeni gelmedik, geri geldik" KOCAELİ (İHA) – Süper Lig’e çıkan Kocaelispor’da Başkan Recep Durul, "16 yıl sonra takımı Süper Lig’e çıkaran başkan olarak çok gururluyum. Süper Lig’e nasıl çıkacağımızı araştırmıştım ve çok çalıştık. Yeni gelmedik, geri geldik. Çok mutluyum" diye konuştu Sezon başında gerçekleştirdikleri kongrede kente şampiyonluk sözü veren ve sözünü tuttuğu için gururlu olduğunu ifade eden Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul şampiyonluk kutlamalarında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiriyle duygularını paylaştı. Süper Lig’e çıkmak için çok çalıştıklarının altını çizen başkan Recep Durul, "Kocaelispor bu şehrin kalbi. Bu kentin umut, moral, onur ve övünç kaynağı. İnsan sevdasını böyle kucaklıyor. Dolayısıyla Kocaelispor Süper Lig’e çıktığında şehrin ekonomisi düzeliyor, mutlu oluyorlar. Biz de 16 yıldır hasret kaldığımız şampiyonluğa ulaştık. Daha önce Süper Lig’de başarılara imza atan kulübümüz hak ettiği yere geldi. Yeni gelmedik, geri kaldık. Halkımız başarıya alışık olduğu için ya zirvede oluruz ya da yaşamış saymayız. Çok mutluyum. Uzun yıllardır sporun içindeyim. 4 yıldır da yönetimde görev alıyorum. Şehrin takımını Süper Lig’e nasıl çıkarırız diye araştırmalarımı yaptım. Çok çalıştık ve çabaladık. Bu yüzden bunun duygusu bende farklı. 16 yıl sonra takımı Süper Lig’e çıkaran başkan olarak gururluyum. Ailemizde bizim kahrımızı çeken eşlerimizin de, çocuklarımızın da emeği büyük, sağ olsunlar" ifadelerini kaydetti.
Kocaeli Tahir Büyükakın: "Süper Lig’de de başarılı olacağız" Kocaelispor’un şampiyonluk kutlamalarına katılarak takım otobüsü üzerinde halkın mutluluğuna ortak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "7’sinden 77’sine bu şehir takıma sahip çıkıyor. Süper Lig’de de başarılı olacağız" dedi. Süper Lig’den amatöre düşen, kapanma noktasındayken yeniden yükselişe geçen Kocaelispor’un borçlarının ödenmesinde kilit rol üstlenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şampiyonluk otobüsünde kutlamalara katıldı. Binlerce Kocaelispor taraftarının mutluluğuna ortak olan başkan Büyükakın, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamada bulundu. Büyükakın, "Biz aslında şehre ve şehrin markasına güvendik. Aslında takım dediğimiz şey; kendi başına bir varlık değil. Şehirle birlikte bir anlam ifade ediyor. Kocaelispor, Kocaeli ile var. Şehir istiyor, şehir inanıyor. Taraftarı bu yüzden var. Daha üst liglerde oynayan ama taraftarı olmayan takımlar da var. Bu şehir 7’sinden 77’sine kadar Kocaelispor’a sahip çıkıyor. Kocaelispor bu kentin takımı ve dolayısıyla biz de takıma inandık. Bir yerde inanç varsa başarı da var. İnşallah bundan sonra da başarılı olacağız. Süper Lig’de de başarılı olacağız. Başardık, yine başaracağız. İnanmaya devam edelim. Kocaelispor daha çok başarılı olacak. Şampiyonluğun tadını çıkartsınlar ama eğlenceye gölge düşürmesinler. Keyifli bir şekilde eğlensinler" diye konuştu.
Kocaeli Futbolcular şampiyonluğu taraftara armağan etti Trendyol Süper Lig’e çıkmayı sezonun bitimine 3 hafta kala garantileyen 1. Lig’in şampiyonu Kocaelispor’un takım kaptanı Gökhan Değirmenci ve forveti Oğulcan Çağlayan şampiyonluğu taraftara armağan etti. "Başardığımız için çok mutluyum. Taraftara armağan olsun" Trendyol 1. Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor, Süper Lig’e çıkmanın sevincini kent merkezinde taraftarla birlikte kutladı. Mutluluğunu Kocaeli halkıyla paylaşan takım kaptanı kaleci Gökhan Değirmenci duygularını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Başarılı bir sezon geçiren deneyimli eldiven, "16 yıl sonra tekrar Süper Lig’e çıkmak. Herhangi bir camia 16 yıl sonra Süper Lig’e çıkabilir ama bu camia için bu çok farklı. Amatörden gelip Süper Lig’e çıktık. Ben bu şehri tebrik etmek istiyorum. Bu şampiyonlukta bu kentin emeği var. Ben ilk geldiğimde de bunu söylemiştim. Biz takımı bir üst lige çıkaracağız ama Süper Lig’e de çıkaracağız demiştim. Başardığımız için takım arkadaşlarımla çok mutluyum. Tüm taraftara şampiyonluk armağan olsun" dedi. Oğulcan Çağlayan: "En büyük teşekkürü taraftara ederim" Takımın başarısında büyük emeği olan ve 35 haftada 17 gol kaydederek gol krallığı yarışında Wesley ile yarışan takımın forveti Oğulcan Çağlayan ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Çok mutluyuz, gururluyuz. Bugün de inanılmaz bir kutlama yaşadık. Süper Lig’den amatöre düşerken değil ama amatörden Süper Lig’e çıkarken kimlerin emeği varsa herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü taraftara ederim. Her zaman armanın peşinde oldular. Bu sevinci hak ediyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Kocaelispor hak ettiği yerde olur. Geçmişte Türkiye kupaları alıp, Avrupa kupalarında tarihi başarılar yakalamış. İnşallah daha da üzerine koyarak yolumuza devam ederiz."