EKONOMİ - 08 Ocak 2026 Perşembe 15:32

Muğla Büyükşehir Belediyesinden arıcılara maliyet düşürücü destek

A
A
A
Muğla Büyükşehir Belediyesinden arıcılara maliyet düşürücü destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, arıcılıkla uğraşan üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak ve yerel üretimi güçlendirmek amacıyla Fondan (Arı Yemi) Makinası Destekleme Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında temin edilen makina, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin deposu içerisinde kurularak üreticilerin kullanımına sunuldu.


Muğla genelinde arıcılık yapan üreticileri kapsayan destekle, özellikle yem maliyetlerinin düşürülmesi ve üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin iş birliğiyle hayata geçirilen projede, fondan arı yemi üretim ve işletme süreci Muğla Arıcılar Birliği tarafından yürütülecek.


Arıcılığın Muğla için hem ekonomik hem de ekolojik açıdan stratejik bir üretim alanı olduğuna dikkat çekilen çalışmayla, üreticilerin fondan arı yemini daha uygun maliyetlerle temin etmesine katkı sunulması amaçlanıyor.


Başkan Aras: "Hem maliyetleri düşürüyoruz, hem de örgütlü üretimi güçlendiriyoruz"


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, üreticilerin artan maliyetler nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığına dikkat çekerek, bu yükü hafifletmeye yönelik projeleri birer birer hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Aras, şunları kaydetti:


"Muğla, Türkiye’nin en önemli arıcılık merkezlerinden biri. Üreticilerimizin artan girdi maliyetleri karşısında ayakta kalabilmesi için yerelden kalkınmayı esas alan desteklerimizi sürdürüyoruz. Fondan arı yemi makinası ile hem üreticilerimizin maliyetlerini düşürüyor hem de örgütlü üretimi güçlendiriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, emeğiyle üreten, doğayı koruyan tüm arıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesinden arıcılara maliyet düşürücü destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Antalya Büyükşehir Belediyesine iki ödül Antalya Büyükşehir Belediyesi, 10. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’ndan iki ödülle döndü. Büyükşehir Belediyesi, "Dirençli İlk Yeşil Alan Modeli: Konyaaltı Sahili 2. Etap Projesi" ile Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama kategorisinde; "Orman Yangınlarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar Projesi" ile Çevre Koruma ve Altyapı kategorisinde Dr. Burhanettin Onat Anı Ödülü’ne layık görüldü. Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) belediye hizmetlerinin niteliğinin artırılması, kentlilik bilincinin güçlendirilmesi ve belediye projelerinin desteklenmesi amacıyla bu yıl Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın 10’uncusunu gerçekleştirdi. 10. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda 5 kategoride 22 farklı belediyeden 72 proje değerlendirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Alt Yapı Çalışmaları Kategorisinde ‘Orman Yangınlarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar Projesi’ ile Burhanettin Onat Anı Ödülüne, Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri Kategorisinde ‘İklime Dirençli İlk Yeşil alan Modeli; Konyaaltı Sahili 2.Etap Projesi’ ile ödüle layık görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, ödülü CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın elinden aldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, iki ödül almanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kentimizi daha dirençli, daha yaşanabilir hale getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Özdemir, emeğin değer bulduğu ve yerel yönetim anlayışının geleceğe taşındığı bir tören olduğunu belirterek, "Bizler, şehirlerimizin sokaklarında, mahallelerinde, vatandaşlarımızın günlük hayatına doğrudan temas eden hizmetleri üretiyoruz. Bu yüzden diyoruz ki, belediyecilik sadece taş üstüne taş koymak, yol yapmak ya da altyapı kurmak değildir. Belediyecilik, bir şehrin ruhuna dokunmaktır. İnsanın yaşam kalitesini yükseltmek, o şehrin kimliğini koruyarak yarınlara miras bırakmaktır. Bu ödüle emek verenler kadar bunu görüp değerlendiren jüride çok kıymetli. Hepinize emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve en çokta Muhittin Başkanımız adına alıyorum" dedi.
Çorum Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Kırkdilim Tünelleri trafiğe açıldı Çorum’da Karadeniz’i İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Kırkdilim Virajları’nda yapımı tamamlanan 3 tünel çalışmaların bitmesiyle trafiğe açıldı. İç Anadolu’yu Karadeniz’e, Doğu Anadolu’yu Batı’ya bağlayan yolların kavşak noktasında bulunan Çorum’un il merkezinin D100 karayoluna bağlantısını sağlayan 50,4 kilometrelik Çorum-Laçin-Osmancık yolunun standartlarını yükseltmek için yürütülen proje kapsamında, Çorum-Laçin güzergahında yapılan Kırkdilim Tünelleri ulaşıma açıldı. Çorum ile Laçin ilçe arasında kalan 25 kilometrelik kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standartlarına yükseltildi. Yolun Çorum ve Laçin arasındaki kesiminde yer alan ve 40 virajla geçilebildiği ifade edilen Kırkdilim Geçidi’ne inşa edilen toplam 4 bin 99 metrelik 3 tünel inşa edildi. Geçmişte sık sık kazaların yaşandığı bölgede, tünellerle heyelan, kaya düşmesi ve şev stabilitesi gibi risklerin önüne geçildi. Tünelerin inşa edilmesi ile Çorum ile Laçin ilçesi arasında seyahat süresi 30 dakikadan 15 dakikaya düştü. Yol ve tünellerle zamandan 350 milyon lira, akaryakıttan 68 milyon lira olmak üzere yıllık 418 milyon lira tasarruf edileceği ifade edildi. Çevre düzenlemeleri ve tünel aydınlatma çalışmalarında sona gelinmesinin ardından 3 tünel ulaşıma açıldı. Sürücüler dün öğlen saatlerinden itibaren tünelleri kullanarak Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan geçitte güvenli yolculuk yapmaya başladı. Tüneller için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 30 Nisan’da açılış töreni düzenlemesi planlanıyor.
Tunceli Gülistan’ın annesi Bedriye Doku: "Adalete inanıyorum" Tunceli’de Gülistan Doku soruşturması kapsamında Mustafa Türkay Sonel’in tutuklanmasının ardından anne Bedriye Doku, "Adalete inanıyorum. Müebbet ve idam versin. Bundan sonra devlete, aileye, kadına, öğrenciye kimse cesaret etmesin. Zarar vermesin" dedi. Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyonlar düzenlenmiş ve 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında toplamda 10 kişi tutuklanırken 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti. Son tutuklanan isim ise dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel oldu. Tutuklamanın ardından anne Bedriye Doku açıklamalarda bulundu. Adliye önünde bekleyen Bedriye Doku, "Kızım Türkiye’nin kızıdır. Adalet yerini bulsun. Adalet yerini bulmasa ne önü ne arkası, sonu gelmeyecek. İnşallah adet yerini bulur. İnşallah Ebru savcı gibi savcılar çıkar. Öncelikle Ebru savcı olmak üzere kimin vicdanı varsa hepsine teşekkür ederim. Benim kızımın cenazesi zaten kalmadı. Kızımın kemikleri de inan ki yakılmış. Bu benim tahmindir. Benim kızımın bir mezarı olsun belki bir Fatiha okurum. Devlete ve adalet teslim edeceğim. Adalete inanıyorum. Müebbet ve idam versin. Bundan sonra devlete, aileye, kadına, öğrenciye kimse cesaret etmesin. Zarar vermesin" diye konuştu.