GÜNDEM - 26 Ağustos 2025 Salı 10:28

Muğla Büyükşehir Gündüz Bakımevleri sayısını artırıyor

A
A
A
Muğla Büyükşehir Gündüz Bakımevleri sayısını artırıyor

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim sürecinde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi il genelinde Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Seydikemer, Kavaklıdere ve Ula ilçelerinde de Gündüz Bakımevi açacak.


Gündüz bakımevleri il geneline yayılıyor


Sosyal belediyecilik alanında vatandaşların yanında olmak için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Başkan Aras’ın seçim vaatlerinden biri olan ve büyük önem verdiği Gündüz Bakımevlerinin sayısını arttırıyor. Menteşe, Fethiye, Yatağan, Ortaca ilçelerine kazandırılan Gündüz Bakımevlerinden sonra Bodrum, Seydikemer, Kavaklıdere ve Ula ilçelerinde de kreş açılması için çalışmalar sürüyor. Açılacak olan yeni Gündüz Bakımevleri ile birlikte okul öncesi çocuklara yönelik eğitim ve bakım hizmetleri il genelinde daha geniş bir alana yayılmış olacak.


Gündüz Bakımevleri, özellikle çalışan anneler için büyük kolaylık sağlıyor. Çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir ortam sunan bu merkezler, kadınların iş hayatına katılımını desteklerken aynı zamanda ailelerin sosyal eşitlikten daha fazla faydalanmasına katkı sunuyor.


Bakımevlerinde çocuklar yalnızca bakım hizmeti almakla kalmıyor; oyun temelli ve çağdaş eğitim yöntemleriyle gelişimleri destekleniyor. Uzman eğitimciler eşliğinde hazırlanan programlarla çocukların sosyal ve duygusal becerileri güçlendiriliyor, güvenli ve mutlu bir ortamda büyümeleri sağlanıyor.


Başkan Aras; "Bizler vatandaşlarımızı mutlu etmek için varız"


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras insanların mutluluğu, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamaları için projeler gerçekleştirdiklerini, bunlardan en önemlisinin geleceğin teminatı çocuklar için olan Gündüz Bakımevi projesi olduğunu belirtti.


Başkan Aras; "Seçimlerden önce ilçe belediye başkanlarımızla ilçelerimize neler yapabiliriz, eksikleri nelerdir diye konuşarak vaatlerimizi vatandaşlarımızla paylaşmıştık. İlçelerimize gündüz bakımevleri kazandıracağımızı vaat etmiştik. Yatağan, Ortaca ilçelerimizde bu hizmeti kısa sürede hayata geçirdik. Şimdi Seydikemer, Bodrum, Ula ve Kavaklıdere ilçelerimizde bu hizmeti hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu önemli hizmeti aydınlık bir Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımız için hayata geçiriyoruz. Bizim hedefimiz Dünya Kenti Muğla derken kadınların, çocukların rahatça gezeceği, hiçbir kadının şiddet görmediği, hayvanların, doğanın zarar görmediği bir şehir hayal ediyoruz. Biz insanları mutlu etmek için varız" dedi.



Muğla Büyükşehir Gündüz Bakımevleri sayısını artırıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Özel’in Kurban Bayramı mesajı Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Özel, bayramların toplumsal bağları güçlendiren özel günler olduğunu ifade ederek tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Mustafa Galip Özel mesajında, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bayramların kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün büyüdüğü özel zamanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Özel, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği bu günlerin toplumsal birlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik olmanın en güzel şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevginin, saygının ve dayanışmanın büyüdüğü özel günlerdir. Büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, küçüklerimizi sevindirdiğimiz bu güzel günlerin ilçemize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza huzur getirmesini diliyorum" Mesajının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Özel, "Başta kıymetli Bozdoğanlı vatandaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı gönülden kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da kaçak kurbanlık operasyonu: Kaçak 126 kurbanlık yakalandı, sürücülere ceza yağdı İstanbul’da TEM Otoyolu’nda gerçekleştirilen denetimlerde kaçak 126 adet kurbanlık hayvan ele geçirilirken, sürücülere toplam 626 bin 189 TL para cezası uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kurban Bayramı’nda kaçak hayvan sevkini engellemek amacıyla TEM Otoyolu Kuzey Yol Kavacık katılımındaki uygulama noktasında geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. 18-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde, şüphe üzerine durdurulan kamyonetler tek tek arandı. Araç sürücüleri ve içerisindeki şahıslar aşağı indirilerek, kimlik kontrolü yapıldı. Kamyonetlerin kasalarında yapılan incelemelerde yurda kaçak yollarla sokulduğu ya da sevk belgesi bulunmadığı belirlenen 100 adet küçükbaş ve 26 adet büyükbaş kurbanlık hayvan tespit edildi. Kaçak kurbanlıklar polis ekiplerince muhafaza altına alınırken, evrakları eksik olan ve kaçak sevkiyat yapan sürücülere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında toplam 626 bin 189 TL idari para cezası uygulandı. Operasyonda el konulan 126 kurbanlık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halk sağlığını korumak ve kaçakçılığın önüne geçmek için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.