GÜNDEM - 18 Eylül 2025 Perşembe 15:14

Muğla Büyükşehir’den Behiye teyze ve kızına destek

A
A
A
Muğla Büyükşehir’den Behiye teyze ve kızına destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelsiz Bir Muğla’ hedefi doğrultusunda özel bireyler ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü destek çalışmalarına devam ediyor. Sosyal yardımlar, kısa mola, kırsaldaki çınarlar, evde bakım ve temizlik hizmetleri gibi birçok alanda ihtiyaç sahiplerine ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde yaşayan Behiye Burnak ve kızı Fatma için seferber oldu.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesinde görevli Sosyal Çalışmacı Cem Tuncaelli aileye yönelik başlatılan destek süreci hakkında yaptığı açıklamada, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Behiye teyze ve kızı Fatma Hanım için seferber olduk. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ailemizin bundan sonraki süreçte sosyal yardımlara, evde bakım hizmetleri ve temizlik hizmetleri konusunda işlemlerini başlatmış bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın özel bireyler ve aileleri konusunda hassasiyeti doğrultusunda bundan sonra ailemizin tüm süreçlerde yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün ailemizi ziyaret ettik ve evde bakım hizmetleri olarak hem de kırsal çınarları ikimizle beraber temizlik sürecini başlattık, temizlik yapmaktayız. Bundan sonra periyodik olarak temizlik hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.


Engelli Fatma Burnak, "Doğuştan engelliyim. Şu anda temizlik için geldiler. Bu bizim için çok iyi bir yardım. Evet, kardeşlerim yapıyordu. Onların da kendine göre evi var, barkı var. Uzaktadırlar, Verip yetmediği zaman oluyorlar. Sağ olsunlar. Nereden patlak verdiyse çıktı geldiler. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kaymakamlarımıza, valilerimize, bütün deneyi seven herkese çok çok teşekkür ediyorum" dedi.


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’da hiçbir vatandaşın kendini yalnız hissetmemesi için çalıştıklarını ‘Engelsiz Bir Muğla’ hedefi doğrultusunda, özel bireylerin ve onların fedakâr ailelerinin yaşamını kolaylaştırmanın kendileri için bir sorumluluk olduğunu açıkladı. Başkan Aras Behiye Teyze ve kızı Fatma’nın hayatı birçok aileye örnek olacak film gibi bir hikâye olduğunu belirtirken, ömrünü evladına adamış fedakar, sevgi dolu bir annenin hikayesine bir nebze dokunabildiler ise kendilerini mutlu hissedeceklerini belirtti.



Muğla Büyükşehir’den Behiye teyze ve kızına destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserispor, FIFA ve UEFA’ya gidecek Trendyol Süper Lig’den bir alt lige düşen Kayserispor Kulübü; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligleri tescil etmesinin ardından FIFA ve UEFA’ya başvuruda bulunacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada; TFF’nin tüm teamülleri hiçe sayarak ligleri acele şekilde tescil ettiğini ve yaşanan gelişmeleri UEFA ve FIFA’ya bilgilendirme yapacaklarını açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada; "Kulübümüz için adalet ve eşitlik, rekabet kavramını ayakta tutan iki temel sütundur. Bu iki unsurdan birinin dahi eksikliği futbolun özünü ve sportif rekabetin meşruiyetini ortadan kaldırmaktadır. Kulübümüz; adil ve eşit rekabet anlayışının tesis edilmediği bir ortamda sahada oynanan oyunun sportif gerçeklik taşımadığının altını bir kez daha çizmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği süreçte üzülerek ifade etmek isteriz ki; kulübümüzün dile getirdiği ve ülkemizin dört bir yanından destek gören ’adil ve eşit rekabet ortamının sağlanması’ yönündeki çağrılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamış, aksine tüm teamülleri hiçe sayan bir yaklaşımla ligler acele şekilde tescil edilmiştir. Oysa futbolun düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, adil ve eşit rekabet talebine vereceği karşılık bu olmamalıdır. Bu nedenle kulübümüz, ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında FIFA ve UEFA nezdinde bilgilendirme yapmayı zorunlu görmüştür. Adil ve eşit rekabet ortamı futbolun vazgeçilmez bir unsurudur. Futbolu milyonlar için anlamlı ve değerli kılan yegane unsur, her takımın kazanma ihtimalini yalnızca sahada ortaya konan mücadeleye dayanmasıdır. Bu ilkenin ortadan kalktığı yerde futbolun ruhundan ve gerçek bir sportif rekabetten söz etmek mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.
Hatay HATSU,Dörtyol’u asbestli borulardan kurtarıyor Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında 250 kilometrelik içme suyu hattının 177 kilometresini tamamladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki HATSU, "Güçlü Altyapı, Güçlü Hatay" anlayışıyla il genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Dörtyol ilçesinde içme suyu altyapısını modernize etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Numuneevler, Kışlalar, Yeşil, Sanayi, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. HATSU yetkilileri, toplam 250 kilometrelik içme suyu altyapı hattının 177 kilometresinin tamamlandığını, projede yaklaşık yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildirdi. Proje kapsamında ilçede toplam 10 bin 500 abone bağlantısının yapılmasının hedeflendiği belirtilirken, bugüne kadar 6 bin 100 abone bağlantısının tamamlandığı ifade edildi. Çalışmaların özellikle Yeşil, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde yoğun şekilde sürdüğü kaydedildi. HATSU yetkilileri, ilçedeki mevcut altyapının yaklaşık 40-50 yıllık asbest borulardan oluştuğunu ve bu nedenle ciddi su kayıp-kaçaklarının yaşandığını belirtti. Yetkililer, eskiyen hatlar nedeniyle su kayıp-kaçak oranının yüzde 70’lere ulaştığını, yenileme çalışmalarıyla birlikte bu kayıpların önüne geçilmesinin amaçlandığını aktardı. Çalışmalar kapsamında isale hattına 700 milimetre çapında ve yaklaşık 150 yıl kullanım ömrüne sahip düktil borular döşendiği, şebeke hatlarında ise modern polietilen boruların kullanıldığı bildirildi. Yetkililer, modern altyapı yatırımları sayesinde su kayıplarının azalacağını, içme suyu iletim kapasitesinin güçleneceğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulacağını ifade etti.