SAĞLIK - 27 Ocak 2026 Salı 10:24

Muğla Valiliği’nde ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ açıldı

A
A
A
Muğla Valiliği’nde ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ açıldı

Muğla’da 2026 yılının ‘Gençlik Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından başlatılan ‘Arınma Projesi’ kapsamında, Muğla Valiliği hizmet binasında ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ açıldı.


Poliklinik ve ‘Gençlik Yılı’ hakkında açıklamalarda bulunan Vali Akbıyık, 2026 yılının ‘Muğla Gençlik Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından birçok proje ve etkinliğin hayata geçirildiğini belirtti.


Sigarayı bırakma polikliniği açıldı


Arınma Projesi kapsamında ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği’nin hizmet vermeye başladığını ifade eden Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Bugün Muğla Valiliğinde tütün mamulleri ve sigarayla mücadele ekibimiz İl Sağlık Müdürlüğümüzün ilgili birimi geldiler ve polikliniğimizi açtık. Muğla 2026’da hareketli geçecek. Bildiğiniz gibi 2026’yı ‘Gençlik Yılı’ ilan ettik. Gençliğin enerjisi Muğla’nın gücü diyoruz. Bu çerçevede de bizim göz bebeğimiz gençlerimizi, Cumhuriyetimize emanet edeceğimiz gençlerimizi madden ve manen en iyi şekilde yetiştirmek, onları korumak, kollamak bizim boynumuzun borcu" dedi.


"İnsanlık ciddi bağımlılık tehdidi altında"


Gençlik yılı kapsamında ‘Arınma’ projesi geliştirdiklerin açıklayan Vali Akbıyık, "Kötülüklerden hep beraber arınacağız. Nedir bunlar? Birincisi bağımlılık. Teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı, uyuşturucu, alkol, sigara. Bu çerçevede de bu arınma projesi çerçevesinde ilk olarak valilik olarak il sağlık müdürlüğümüzün tütün mamulleriyle mücadele ve sigarayı bırakma ekibi kendimizden başlamak üzere burada ilgili polikliniğimizi açtık, çalışmalara başladılar. Hakikaten insanlık bugün ciddi bir bağımlılık tehdidi altında, riski altında. Biraz önce dediğim gibi madde, uyuşturucu, alkol, sigara bunların teknoloji bağımlılığı en önemlileri. Biz de bunların hepsiyle devlet olarak tüm STK’larımızla, yerel yönetimlerinizle birlikte mücadele ediyoruz. Ve bu mücadeleyi de öncelikle kendimizden başlamamız gerekiyor. Bu çerçevede biz de Muğla Valiliği olarak kendimizden başladık ve birimimizi kurduk. Çalışmalar devam edecek" dedi.


400 bin kişiye eğitim verildi


Muğla Sağlık İl Müdürlüğünün geçen yıl sigarayı bırakma ekibi tarafından 400 bin vatandaşı, lise öğrencilerini, üniversite öğrencilerini, doktorlar, aile hekimleri, kamu kurum kuruluşlarına eğitim verdiğini belirten Muğla Valisi Akbıyık, "Yine 4 bin civarı da sigara kullanan vatandaşımız muayeneden geçirildi. Sigarayı bırakma konusunda çalışmalar devam ediyor. Ben emeği geçen başta sağlık müdürümüz olmak üzere tüm görev alan doktorlarımıza, görevlilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bir de sigarayı bırakanları tebrik ediyoruz. Bırakacak olanlara da şimdiden teşekkür ediyoruz. 2026 tembellik yılı olmasın, bağımlılık yılı olmasın, arınma yılı olsun, gençliğin yılı olsun, hareketli bir yıl olsun" dedi.



Muğla Valiliği’nde ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Fatih Tekke: "Teknik adamlık kariyerimde ilk kez kaos istedim" Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, kırmızı karttan sonra teknik adamlık hayatında ilk kez kaos istediğini belirterek, bundan da 1 puan çıktığını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Tekke, değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda hem oyun hem de bireysel performans anlamında beklenen seviyenin altında kaldıklarını belirten Tekke, ikinci yarıda ise takımın reaksiyon gösterdiğini söyledi. "10 kişi kaldık ama pozisyon vermedik" Kırmızı kart sonrası takımının mücadele gücünden bahseden Tekke, "Kırmızı karttan sonra belki de teknik adamlık hayatımda ilk kez ‘kaos’ istedim. Bundan da 1 puan çıktı. Göztepe gibi dinamik bir takıma karşı 10 kişiyle neredeyse pozisyon vermedik diyebiliriz. Bu anlamda oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele çok değerliydi. 1 puanı bardağın dolu tarafı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. "İkinciliği takip ediyoruz, üçüncülüğü garantiledik" Lig hedeflerine de değinen Tekke, "İkinciliği takip ediyoruz ama üçüncülüğü garantiledik. Bu tablo bir taraftan çok olumlu. Bütün bu koşullarda bu kadronun yaptıkları çok değerli. Önümüzde Beşiktaş maçı ve yarı finalde Gençlerbirliği karşılaşması var. Eksiklerimiz var, zorlu bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu. "Yeniden yapılanan takım umut verdi" Takımın geleceği adına önemli mesajlar veren Tekke, "Yeniden yapılanmaya giden bir kadronun insanlara umut vermesi, o umudu yeşertecek noktaya gelmesi çok önemliydi. Bunları iyi değerlendirip doğru adımlar atmamız gerekiyor. Futbol kamuoyuna birçok şey verdiğimizi düşünüyorum" dedi. "Hakem kararlarından rahatsızım" Hakem yönetimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tekke, doğrudan eleştiri yapmak istemediğini ancak yaşananlardan rahatsız olduğunu belirterek, "Bu tip kararları başka stadyumlarda veremiyorlar ama burada veriyorlar. Hakemleri yanlış yapmamaya yönlendirecek bir ambiyans olsa belki bu hatalar olmayacak. VAR niye var o zaman? Pina hakeme hareket yaptı deniyor. İzleyin başka yerde 50 tane var. Pina yok. Mustafa yok. Beşiktaş maçında ne oynayacağız. Sakin kal diyor 4. Hakem tabi sakın kalalım akşama uyuyamayan bizleriz" şeklinde konuştu. "Üçüncülüğü kabul etmiyorum" Hedeflerinin her zaman daha yukarısı olduğunu vurgulayan Tekke, "Ben üçüncülüğü kabul ediyor muyum? Hayatımda ikinciliği bile kabul etmedim. Ben kazanmak istiyorum. Oyun böyle değil, hayat böyle değil. Gerçekleri söyleyince herkes bir şey söylüyor" ifadelerini kullandı.
Trabzon Umut Nayir: "Üçüncü olmayı garantiledik halen ikincilik şansımız var" Trabzonsporlu futbolcu Umut Nayir, Göztepe’nin oynaması zor bir takım olduğunu belirterek, "Esasında ilk yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz coşkuyu belki baştan göstersek ikincilik yarışında daha iddialı olabilirdik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan bordo-mavili futbolcu Umut Nayir, Göztepe’nin analizi çok kolay bir takım olduğunu dile getirerek, "Göztepe analizi çok kolay bir takım. Oyuncular değişse de birkaç senedir aynı sistemi ve organizasyonu oynamaya çalışıyorlar. Ama oynaması zor bir takım. Fiziksellikleri çok ön planda, yüksek şiddetli oynamaya çalışıyorlar. Agresiflikleri çok yüksek. Onların coşkusuna, agresifliğine cevap vermezseniz bizim gibi büyük bir takıma karşı deplasmanda bile istediklerini oyunu oynayabiliyorlar. Esasında ilk yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz coşkuyu belki baştan göstersek ikincilik yarışında daha iddialı olabilirdik. Fikstür kısaldı önümüzde kritik kupa maçı var. Onun öncesinde böyle zor bir takıma karşı 10 kişi de kalsak dirayet gösterebilmek ve geri dönebilmek değerli diye düşünüyorum. Ligin son döneminde formasyonlardan, stratejilerden bağımsız o duyguları koruyabilmek önemli oluyor. Bazı hedefsiz takımları görüyorsunuz çok iddialıyken çok kolay kaybedebiliyorlar. Bizim hedefimiz vardı ama ilk yarı onu yansıtamadık" şeklinde konuştu. "Ne kadar yapabilirsem üstüne koymaya çalışıyorum" "Hücum oyuncusu olunca her zaman gol atmak istiyorsunuz" diyen Nayir, "Maçtaki senaryolarda bunu anlatmak kolay olmuyor. Forveti oyuncusu içeride ama rolü bazen orta saha bazen başka bir mevki olabiliyor. Bulunduğum yerlerden gocunmuyorum. Ne kadar yapabilirsem üstüne koymaya çalışıyorum. Bugün bir katkı verebildim mutluyum" diye konuştu. Ligde ikincilik şanslarının olduğunu vurgulayan Nayir, "Fatih hoca ben buraya katılmadan önce basın toplantılarında ilk haftalardan beri 1 veya 4 nerede bitirebilirsek bizim için uygun demişti. 4’ü garantiledik sonra 3’ü garantileyelim dedik. 3’ü garantiledik halen ikincilik şansımız var. Onu kovalayacağız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İşimize bakıp sonra kupa maçına hazır olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.