SPOR - 08 Mayıs 2026 Cuma 11:58

Muğlaspor’un küçük sultanları seriyi sürdürdü

A
A
A
Muğlaspor’un küçük sultanları seriyi sürdürdü

Türkiye Voleybol Federasyonu Küçük Kızlar Gelişim Ligi’nde mücadele eden Muğlaspor Voleybol Kulübü, Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Muğla Sportif Akademi Spor Kulübü’nü 3-1 mağlup etti.



Karşılaşmaya etkili başlayan yeşil-beyazlı ekip, ilk seti 25-15 kazanarak öne geçti. İkinci sette rakibinin direncine rağmen oyun disiplinini koruyan Muğlaspor, bu seti de 25-21 alarak durumu 2-0 yaptı. Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan Muğla Sportif Akademi Spor Kulübü, 25-18’lik skorla farkı bire indirdi. Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette ise voleybolseverler nefes kesen anlar yaşadı. Karşılıklı sayıların alındığı seti 31-29 kazanan Muğlaspor, mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Muğlaspor Voleybol Başantrenörü Şevvanur Çeviker, takımın performansından memnun olduğunu belirterek, "Bugün Gelişim Ligi’nde ikinci maçımızı oynadık ve yine galibiyetle ayrıldık. Bir galibiyet daha alırsak gruptan çıkıp Muğla birinciliği veya ikinciliği için mücadele edeceğiz. Kızlarımıza güveniyorum, bunu yapabilecek güçteler" dedi.



Muğlaspor Voleybol Takımı, oynayacağı bir sonraki karşılaşmayı da kazanması halinde play-off turuna yükselerek il derecesi için mücadele etme hakkı elde edecek.



Muğlaspor’un küçük sultanları seriyi sürdürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Türkiye’nin dört bir yanından gelen fen lisesi öğrencileri ETÜ’de buluştu Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Fen Fakültesi öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ulusal Fen Liseleri Sempozyumu", Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Fen liseleri ile üniversiteler arasında bilimsel iş birliğini güçlendirmek, gençleri akademik araştırma kültürüyle buluşturmak ve kurumlar arası etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen sempozyumun açılış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ve Prof. Dr. Naim Ürkmez, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Akarsu, Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Caner Sunay, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, sempozyumun her geçen yıl daha geniş bir katılımla büyüdüğünü belirterek gençlerin bilimsel üretim süreçlerine erken yaşta dahil edilmesinin önemine dikkat çekti. Fen liselerinin ülkenin bilimsel geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden İncekara, öğrencilerin hazırladıkları projeler ve sunumlarla hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını belirtti. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise bilim ve teknoloji çağında bilgi üreten bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yaparak üniversite olarak araştıran, sorgulayan ve yenilikçi düşünebilen gençleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Çakmak, sempozyumun öğrencilerin bilimsel meraklarını geliştirmeleri ve üniversite atmosferini deneyimlemeleri açısından önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti. İki gün süren sempozyum kapsamında öğrenciler; yapay zekâ, biyoteknoloji, çevre, sürdürülebilirlik ve çeşitli bilimsel yenilikler üzerine hazırladıkları çalışmaları sözlü ve poster sunumlarla paylaşırken, düzenlenen atölye çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve mesleki söyleşilere de katılma imkânı buldu.
Muş Mayıs ayında 10 metrelik karda zorlu mücadele Muş’ta kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 6 aydır ulaşıma kapalı bulunan 2 bin 600 rakımlı Çavuştepe yolunda, il özel idaresi ekiplerinin zorlu şartlar altında yürüttüğü karla mücadele çalışmalarında sona yaklaşıldı. Muş’ta merkeze bağlı Üçevler grup köy yolunun alternatifi olan Çavuştepe mevkiinde bulunan yolda karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Yaklaşık 6 aydır yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan 2 bin 600 rakımlı yolda, il özel idaresi ekipleri çığ riskine rağmen çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor. Yer yer 10 metreyi bulan kar kalınlığı ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, ekipler bazı noktalarda bir günde ancak 100 metrelik alanı ulaşıma açabiliyor. Zorlu coğrafi şartlara rağmen yoğun mesai harcayan ekipler, yolun büyük bölümünü temizlerken çalışmaların yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Kar kütlelerinin oluşturduğu çığ tehlikesine karşı dikkatli şekilde ilerleyen ekipler, güvenlik önlemleri altında çalışmalarını sürdürüyor. İl özel idaresi ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla yolun ulaşıma açılacağını söyleyen iş makinesi operatörü Muhammed Dinçer, "Çalışmalarımızı 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyoruz. Şu anda Üçevler grup yolunda yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Çalışmaların yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı, geriye kalan yüzde 10’luk bölümü de Allah’ın izniyle birkaç gün içerisinde ulaşıma açmış olacağız. Burası Üçevler grup yolu olarak geçiyor. Yolun açılmasıyla birlikte Üçevler’e bağlı toplam 10 köy ve 22 mezranın ulaşımı yeniden sağlanmış olacak. Bölgede yer yer kar kalınlığı 10 metreyi aşmış durumda. Zorlu şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 100 metrelik yolu bir günde açabiliyoruz" dedi.