GENEL - 25 Aralık 2019 Çarşamba 17:06

Yılbaşında çocuklara kitap ve oyuncak dağıtacaklar

A
A
A
Yılbaşında çocuklara kitap ve oyuncak dağıtacaklar

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde gönüllüler tarafından toplanan kitap ve oyuncaklar Yarım Han Kitap Kafe aracılığı ile yılbaşı öncesi çocuklara dağıtacak.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde gönüllüler tarafından toplanan kitap ve oyuncaklar Yarım Han Kitap Kafe aracılığı ile yılbaşı öncesi çocuklara dağıtacak. 29 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek dağıtım etkinliği öncesi kafe çalışanları tarafından projeye destek için çağrı yapıldı.


Proje gönüllülerinden öğrenci Kemal Can Gürgen, kitap kafenin açılış sürecinden bahsettiği konuşmasında, "Kafemizin bütün odalarında kitaplarımız var. 10 Bine yakın kitabımız var. Kafemiz gençlerin gelip ders çalıştığı, resim ve müzikle uğraştığı bir yer haline geldi. 2020 Ocak ayı sonunda etkinliklerimiz de başlayacak" diye ifade etti.



Gönüllüler atarafından toplanan kitap ve oyuncakların 29 Aralık Pazar günü çocuklara dağıtılacağını söyleyen kafe çalışanı Naci Elma, "Bu sene yılbaşına kendi kafemizin bulunduğu Şeyh Mahallesinde çocuklara kitap ve oyuncak dağıtarak gireceğiz. Yeni yıla girerken çocukların yüzünde ufak bir tebessüm bizi daha mutlu edecek. Dayanışmayla oyuncak topluyoruz. İnsanlar evlerinde kullanmadığı oyuncakları ya da yeni oyuncakları ve kitapları alarak bize getiriyorlar. Bizde gelen kitapları yaş gruplarına göre ayırıyoruz. Yeni yıla girerken bu Pazar günü kafemizin gönüllüleri ile beraber dağıtacağız. 29 Aralık saat 14:00’da kafede buluşacağız ve Şeyh Mahallesinde oyuncakları dağıtacağız. Oyuncaklarınızı Pazar gününe kadar Yarım Han Kitap Kafe’ye getirebilirsiniz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Sebat Gençlik 2. Ligde Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek "Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak." Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.