YEREL HABERLER - 25 Ekim 2016 Salı 13:41

Koordinasyon kurulu kararları açıklandı

A
A
A
Koordinasyon kurulu kararları açıklandı

Muş Valiliği 2016 Yılı Dördüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar açıklandı.
Valilik internet sitesinde yayımlanan karara göre, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Muş-Erentepe-Bulanık-Malazgirt-Patnos karayolunun 2017 yılı yatırım programına alınacağı belirtildi. Yine Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü girişine kavşak yapılması ve tarihi Murat Köprüsü ışıklandırmalarının ziyaretçileri rahatsız etmeyecek ve görüşü engellemeyecek şekilde düzenlenmesine karar verildi. Koordinasyon kurulunda diğer kurumlarla ilgili alınan kararlar ise şu şekilde açıklandı:
"DSİ 17. Bölge Müdürlüğünce, yatırım programına alınan Korkut ilçesi Altınova Beldesi Manişark Deresi ıslah çalışmalarında yerleşim yerleri arasında vatandaşların geçişinin sağlanabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan köprülerin yapılmasına. Korkut İlçe Belediye Başkanlığı ile İller Bankası A.Ş. Van Bölge Müdürlüğünce, Korkut ilçesinin içme suyu sorununun çözümü için gerekli çalışmaların yapılmasına. VEDAŞ İl Müdürlüğünce, Muş Belediyesi tarafından yol ve kaldırımlarda yapılan ve yapımına devam eden çalışmalarda, yol ve kaldırımlarda kalan elektrik direkleri ve hatlarının kaldırılmasına yönelik sorunun ivedilikle çözümü için Muş Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak çalışılmasına. İlimizde kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması konusunda, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın artırılmasına, Koordinasyon Kurulu Toplantısında mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından imkânlar ölçüsünde ve uyumlu bir şekilde yerine getirilmesine karar verilmiştir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.