ASAYİŞ - 23 Mart 2017 Perşembe 09:05

Öğrenci servisi kaza yaptı: 17 yaralı

A
A
A
Öğrenci servisi kaza yaptı: 17 yaralı

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde öğrenci servisiyle kamyonetin çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı.

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde öğrenci servisiyle kamyonetin çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı.


Kaza, Abdurrahman Paşa Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Muş istikametinden gelen Bayram A. yönetimindeki 21 TJ 709 plakalı kamyonet, Varto ilçesine bağlı Yeşilpınar köyünün mezralarına öğrenci taşıyan Emrah G. yönetimindeki 63 F 2523 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan 17 kişi yaralandı. Yaralılardan Bayram Akduman, Zana Bozkurt, Umut Gökalp, Büşra Gökalp, Sıla Gökalp, Fırat Gökalp, Can Gökalp, Birhat Gökalp, Melisa Doğan, Leyla Gökalp, Esra Bozkurt ile ismi öğrenilemeyen 6 kişi, Varto Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından 4 yaralı Muş Devlet Hastanesine sevk edildi.


Kazayı haber alan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner de hastaneye gelerek öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.