GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 11:40

Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

A
A
A
Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek için belediye olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek için belediye olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.


Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Çölyakla Yaşam Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Asya, burada çölyak hastaları ve yakınları ile bir araya geldi.


Glutensiz gıdalar tüketerek yaşamını sürdüren hasta ve yakınlarını dinleyen Başkan Asya, sorunların çözümü noktasında her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Muş merkezde yaklaşık 350 vatandaşın bu hastalıkla mücadele ettiğini öğrendiği kaydeden Başkan Asya, dernek yönetimi ile işbirliği yaparak bu vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Başkan Asya, “Hayatın her alanında olduğu gibi hastalıklar da insanoğlu için bir imtihandır. Yüce Mevlam varlıkta, yoklukta ve hastalıkta bizleri sınar. Önemli olan bu süreçte isyan etmeden sabretmektir. Çok hassas bir diyet programı ile yaşamınızı idame ettirmek zorunda olduğunuzun farkındayım. Her öğünde ve her yerde bulunan yiyecekleri yiyememenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bu hastalığı bulunan çocuğun anne babasının ne kadar üzüldüğünü empati kurarak hissedebiliyorum. Ancak şuna da iman etmişiz ki; Allah hiçbir kuluna kaldıramayacağı yükü vermez. Dolayısıyla bu durumun da bir imtihan olduğunu bilerek, gerekli tedbirleri almakta bizlerin elinde olacak. Öncelikle çölyak hastalığı ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturulması lazım. Hatta bunu yaşayan ailelerin bilinçlenmesi adına bizlere ne düşerse yapmaya hazırız. Bilgi evlerimizde bu konuda yapılacak seminerlere öncülük edebiliriz. Bunun dışında bu kardeşlerimizin tüketebileceği gıdaları kolay ve uygun bir şekilde temin edebilmeleri konusunda Muş Belediyesi olarak gerekli desteği veririz. Derneğinizin yapacağı çalışmaların paydaşı oluruz. Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Allah’ın izniyle dertleri, kederleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muş Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, çölyak hastalarını yalnız bırakmadığı için Başkan Asya’ya teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.