YEREL HABERLER - 01 Mart 2014 Cumartesi 17:07

Varto’da İnşaatı Devam Eden Orta Camii’nin Yapımının Tamamlanmasına Vartolu Bir Hayırsever Daha Destek Verecek

A
A
A
Varto’da İnşaatı Devam Eden Orta Camii’nin Yapımının Tamamlanmasına Vartolu Bir Hayırsever Daha Destek Verecek

Muş’un Varto ilçesinde yerine yenisini yapmak için yıktırılan Orta Camii’nin yerine yapılacak olan cami için Varto’lu bir hayırsever inşaatının bitirilmesi hususunda yardımı üstleneceği belirtildi
Muş’un Varto ilçesinde sonbahar döneminde yıktırılan Orta Camii’nin yerine yeniden bir cami yapılması için Vartolu iş adamı Medeni Özer tarafından 350 bin TL yardım etmişti. İlçe Müftüsü Mehmet İzci ve cami derneği başkanı ve çalışanlarının Bursa ve İstanbul illerine yaptıkları çıkarmanın ardında inşaatı yarım kalan cami inşaatının tamamlanmasını yine Vartolu hayırsever iş adamı olan Sınav Eğitim Kurumları sahibi Gıyasettin Bingöl üstlendi. İstanbul'da bulunan iş sahibi vatandaşlarda 23 bin TL yardımda bulundu. Varto ilçesinde inşaatı yarıda kalan caminin tamamlanmasını üstlenen bir hayırseverin olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Mehmet İzci, “Cami derneğimiz talebi üzerine Orta Camii’nin tamamlana bilmesi için bizimle hem cami görevlimiz hemde sizinle Bursa ve İstanbul'a gelmenizi istiyoruz. Biz dernek olarak sizde müftülük olarak yanımızda bulunun Vartolu iş adamlarımızın bu işe teşvik edelim. Bizde Bursa ve İstanbul'a iki günlük temaslarımız oldu. İş adamlarımızla görüştük. Biz elden nakdi yardım alamadığımız için derneğimiz ikinci başkanı olan Remzi Tepe’nin görüşmüş olduğu hayırseverle alınan paralar banka vasıtasıyla cami yardım hesabına aktarıldı. Her şeyden önce bu caminin yapılışına sebep olan Medeni Özer kardeşimize bir vefa borcumuz var. 350 bin lira vererek bu caminin yapımına destek olan hayırsever kardeşimize çok teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Ayrıca Vartolu iş adamlarından Sınav Eğitim Kurumlarının sahibi olan Gıyasettin Bingöl, caminin tamamlanmasında gerekli desteği yapacağını kendilerine söylediğini ifade eden İzci, “Yaz tatilinde çocuklarının oynaya bileceği bir oyun salonu, bir kütüphanesi, kadın ve erkekler için ayrı ayrı taziye evleri ve morgu olacak. Yine bunun yanında bir Kuran kursumuz ve inşallah üst katta bir emzirme odası olacak. Çift minareli bin 500 kişilik bir cami olacak ve alttaki taziye evlerinde de Ramazan aylarında 100 kişiye aynı anda yemek verebilecek bir yerimiz olacak İnşallah. İş adamlarımızdan Gıyasettin Bingöl bize şunu söyledi, “Hocam Varto’da eksik olan bir şey var biliyorsunuz ki, Ramazanda toplu halde hiç yemek verilmiyor. Siz bu sene başlatın bütün giderlerini ben karşılayacağım” diye bu konuda da bize söz verdiler. Emeği geçen valimize ve kaymakamımıza ve tüm hayırsever vatandaşlara katkı sağlayan her kese vatandaşlar adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir