ÇEVRE - 11 Kasım 2025 Salı 14:00

Bulanık’ta 3 bin fidan toprakla buluştu

A
A
A
Bulanık’ta 3 bin fidan toprakla buluştu

Muş’un Bulanık ilçesinde ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısı ile 3 bin fidan toprakla buluştu.


‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesindeki Bedevi Baran İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bir etkinlik ile 3 bin fidan, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımı ile toprakla buluştu.



"Ağaç yaşamın ta kendisidir"


Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla, geleceğe nefes olmak ve yeşil vatan için fidan dikmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu anlamlı günde Bulanık’ın dört bir yanında toprakla buluşturulan fidanlardan doğayı koruma ve ormanlarımızı güçlendirme bilinciyle birlikte yaşamanın gururunu taşıyoruz. Ağaç; gövdesinde toprağa kök salan bir canlı değil, yaşamın ta kendisidir. Bir fidan dikmek, geleceğe umut ekmektir. Ormanlar; nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suyun, soluduğumuz huzurun teminatıdır. Bizler bu kutsal emaneti korumak için gece gündüz demeden çalışan büyük bir aileyiz. Ormanlarımız için yorulmadan, zor arazilerde, orman yangınlarında şehit verdiğimiz kardeşlerimizin hatırasını yaşatmak, bizler için bir onur borcudur. Her bir fidan, o kahramanların emanetine sahip çıkışımızın bir göstergesidir. Bu fidanlar büyüyecek, kök salacak, gölge verecek; bir gün şehitlerimiz gibi geleceğe nefes olacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük Türkiye yolunda, bugün diktiğimiz her fidanı bu ülkemizin yarınlarına atılan bir imza olarak görüyoruz " dedi.


Yapılan konuşmaların ardından fidanlar, Katılımcılar toplu olarak fidan dikimine destek verdi. Etkinlik hatıra fotoğrafı ile son buldu.



Bulanık’ta 3 bin fidan toprakla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.