EĞİTİM - 03 Mart 2026 Salı 16:48

Muş’ta öğrencilere jandarmadan trafik eğitimi

A
A
A
Muş’ta öğrencilere jandarmadan trafik eğitimi

Muş’ta jandarma ekiplerince düzenlenen trafik eğitim seminerinde 34 öğrenciye temel trafik kuralları anlatılırken, eğitim sonunda jandarma temalı boyama ve hikâye kitabı dağıtıldı.


Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Korkut Trafik Jandarması ekiplerince, "Trafik Dedektifleri" ve "Trafikte Parlayan Yıldızlar" kampanyaları kapsamında öğrencilere yönelik trafik eğitim semineri düzenlendi. Korkut Trafik Jandarması tarafından Gültepe Köyü İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitim programına 34 öğrenci ve 2 öğretmen katıldı. Seminerde öğrencilere; yaya geçidinin doğru kullanımı, trafiğin tanımı ve unsurları, trafikte insanların rolleri, trafik güvenliğinin önemi ve trafikte genel davranış şekilleri konularında bilgi verildi.


Ayrıca öğrencilerin okula geliş ve gidişlerinde görünür olmalarının önemi, okul servis araçlarına güvenli binme ve inme kuralları ile emniyet kemeri kullanımının gerekliliği anlatıldı. Eğitim programının sonunda öğrencilere 34 adet jandarma temalı boyama ve hikâye kitabı dağıtıldı. Yetkililer, çocuklarda erken yaşta trafik bilinci oluşturmak amacıyla eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceğini bildirdi.



Muş’ta öğrencilere jandarmadan trafik eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da 16 yıl önce kaybolan kardeşler için kazı çalışması başlatıldı Aydın’da 25 Aralık 2009 tarihinde işe gitmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan iki kardeşin öldürülüp gömülmüş olma ihtimali üzerine dedektör köpekler ile kazı çalışması başlatıldı. Efeler ilçesinde gıda toptancılığı yapan Kenan (36) ve Sinan (28) Demirhoş kardeşler, 25 Aralık 2009 tarihinde işe gitmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Ailenin kayıp başvurusu üzerine çalışma başlatan polis, iki kardeşin evden ayrıldığı aracı Ata Mahallesi’nde terk edilmiş vaziyette buldu. 16 yıldır kardeşlerin izine rastlanamazken, anne Ümmü ve baba Mustafa Demirhoş çocuklarından ümidini kesmedi. Dosyayı yeniden açan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kardeşin öldürüldükten sonra gömülmüş olma ihtimali üzerine farklı adreslerde kazı çalışması başlattı. Dedektör köpeklerin de kullanıldığı bugünkü kazılarda herhangi bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "25.12.2009 tarihinden itibaren kayıp şahıs olarak aranan Kenan ve Sinan Demirhoş isimli şahısların bulunmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü personelimizce yapılan çalışmalarda bahse konu şahısların öldürülüp gömülmüş olabileceği değerlendirilmiş, 03.03.2026 tarihinde ilimizde bulunan farklı adreslerde iş makineleri ve dedektör köpek ile birlikte kazı çalışmalarına başlanmıştır" denildi.