GÜNDEM - 19 Mart 2026 Perşembe 17:21

Ramazan’da devletin şefkat eli: Bulanık’ta 27 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldı

A
A
A
Ramazan’da devletin şefkat eli: Bulanık’ta 27 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldı

Muş’un Bulanık ilçesinde Ramazan ayı boyunca anlamlı bir sosyal dayanışma örneği sergilendi. Bulanık Kaymakamlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren aşevi aracılığıyla her gün yüzlerce ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştırıldı.


Ramazan ayı süresince yürütülen çalışma kapsamında her iftar vaktinde 900 kişiye dört çeşit yemek dağıtımı yapılırken, toplamda yaklaşık 27 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldığı belirtildi.



"Bulanık’ta her gün 900 kişiye 4 çeşit yemek"


Bulanık ilçesinde kurulan aşevi, Ramazan ayı boyunca yoğun bir mesai harcadı. İlçe merkezinde kurulan iftar çadırı, evinde yemek yapamayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yemek dağıtımı gerçekleştirildi.


Hazırlanan yemeklerin hijyenik şartlarda paketlenerek hem ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde vatandaşlara ulaştırıldığı ifade edildi. Çalışmaların koordineli bir şekilde yürütüldüğü ve gönüllü ekiplerin de dağıtıma destek verdi.



"İlçemizde devletin sıcak elini vatandaşlarımıza hissettirdik"


Bulanık İlçe Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Ramazan ayında gerçekleştirilen hizmetlerin toplumda büyük bir memnuniyet oluşturduğunu belirterek, "İlçemizde bu Ramazan ayında devletin sıcak elini vatandaşlarımıza göstermeye gayret ettik. Aşevimizde her akşam dört farklı yemek hazırlanarak meslek yüksekokulu öğrencilerimize, iftar çadırımızda bulunan vatandaşlarımıza ve evinde yemek pişiremeyen yaşlılarımıza ulaştırılıyor. Günlük yaklaşık 900 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz" dedi.


Kaymakam Koşansu, Ramazan ayı sonrasında da aşevi hizmetlerinin devam edeceğini vurgulayarak, "Düzenli olarak yaşlı ve özel durumdaki ailelerimize günde 400 kişilik yemek dağıtımımız sürecek. Vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluk bizim için paha biçilemez. Amacımız makamda oturmak değil, onların evlerine giderek sorunlarına çözüm olmaktır" diye konuştu.



"Düzenli olarak 400 kişiye yemek ulaştırıyoruz"


Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nazire Sönmez ise yaptığı açıklamada, Ramazan ayı süresince her gün iftar vaktinde 900 kişiye yemek ulaştırdıklarını belirterek, "Aşevi olarak Ramazan sonrasında da düzenli şekilde 400 kişiye dört çeşit sıcak yemek dağıtımımız devam edecek" dedi.


Yemek hizmetinden faydalanan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirerek, "Allah razı olsun, her gün dört çeşit yemeğimizi getirip evimize teslim ediyorlar. Devletimizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Bulanık’ta yürütülen bu sosyal yardım çalışmasının, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıttığı ifade edildi.



Ramazan’da devletin şefkat eli: Bulanık’ta 27 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Soğuk hava ve yağmur bayram alışverişine engel olamadı Sakarya’da etkisini gösteren soğuk hava ve yağmura rağmen vatandaşlar arife gününde bayramı alışverişi için sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Sakarya genelinde etkili olan soğuk hava ve yağmura rağmen bayram telaşına kapılan vatandaşlar caddelere akın etti. Bayram hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar olumsuz hava şartlarına önlemlerini alarak alışverişlerini tamamladı. "Bayramlar çocuklar için" Arife günü çocukları için bayram alışverişine çıkan Süleyman Saka, "Bugün arife günü çocukları sevindirmek için alışverişe çıktık, ayakkabı pantolon aldık. Hava çok soğuk olmasına rağmen çok kalabalık bunun sebebi de bayram telaşı, aileler çocukları sevindirmek için geliyor. Aslında bayramlar çocuklar için ben eskiden bir elbise aldığımda yatağımda sabaha kadar beklerdim, uyumazdım" dedi. "Bugünün soğuğu sıcağı olmaz" Bayramların kültürümüz için öneminden bahseden Erkan Yavuz, "Bugün Ramazan’ın son günü insanlar çocuklarını alıp alışverişini yapıyor. Bu bayramda çocukların bayramı, ben de bu kalabalığı buna bağlıyorum. Bugün arife olduğu için bugünün soğuğu sıcağı olmaz. Böyle bayramlarımız iyi ki var çünkü büyüklerimizi hatırlıyoruz, mezarları ziyaret ediyoruz, birliğimizi beraberliğimizi hatırlıyoruz ve küslükler son buluyor. Benim umudum inşallah bu bayramları unutmayız ilelebet sürdürürüz" diye konuştu.
Çorum Çorum’da bayram öncesinde trafik denetimleri arttırıldı: Vali Çalgan ve Başkan Aşgın’dan sürücülere uyarı Çorum’da Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yola çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğu sürerken, Vali Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın denetim noktalarında sürücülere kurallara uymaları yönünde çağrıda bulundu. Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Çorum’daki ana geçiş güzergahlarında yoğunluğa sebep oldu. Arife günü itibarıyla artan araç trafiğinde can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, jandarma ve polis trafik ekipleri il genelindeki denetimlerini sıklaştırdı. Trafik tedbirlerini yerinde incelemek amacıyla Çorum-Samsun karayolu bölge trafik uygulama noktasını ziyaret eden Çorum Valisi Ali Çalgan ve Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bayram mesaisi yapan güvenlik güçleriyle bir araya geldi. Ekiplerin bayramını tebrik eden Vali Çalgan ve Başkan Aşgın,sürücü ve yolcularla da bayramlaştı. Vali Çalgan ile Başkan Aşgın, sürücülere emniyet kemeri takılması, hız sınırlarına riayet edilmesi ve trafik işaretçilerine uyulması konularında, simülasyon çadırında hatırlatmalarda bulunuldu. Öte yandan Bölge Trafik Uygulama Noktası mevkiinde otobüsle otomobilin karıştığı kaza neticesinde maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrası bölgede bulunan Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Kubilay Ayvaz ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mete Bayrak araç sahipleri ile otobüsteki yolculara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. "Bu seneki bayram sloganımız ve mottomuz ‘bayram sensiz olmaz’" Denetimler hakkında genel bilgilendirmelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, " Öncelikle bayramın Ramazan Bayramı’nın başta siz Çorumlu hemşehrilerimiz olmak üzere bütün ülkemiz insanlarına milletimize, islam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah sağlıkla tekrarına ermeyi hepimize hepimize nasip etsin. Bu seneki bayram sloganımız ve mottomuz; bayram sensiz olmaz. İlimizde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız 369 noktada 231 ekiple 253 araç ve bin 676 personel ile trafik açısından tedbir almaya çalışıyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadan hepimiz güzel bir bayram yaşamış oluruz. Biz de sizlerin aracılığıyla bütün hemşehrilerimize hayırlı bayramlar diliyoruz" dedi.