GENEL - 22 Mart 2017 Çarşamba 09:18

Kapadokya semalarında büyülü yolculuk

A
A
A
Kapadokya semalarında büyülü yolculuk

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da bahar ayının gelmesiyle birlikte balon turlarına ilgi de artmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da bahar ayının gelmesiyle birlikte balon turlarına ilgi de artmaya devam ediyor.


Dünyanın en ilginç doğa oluşumları arasında yer alan peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya’da, düzenlenen sıcak hava balon turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Bölgede her gün sabahın erken saatlerinde, farklı din, dil ve ırktan insanlar, Kapadokya bölgesinin göz alıcı güzellikleri arasında balon yolculuğu için bir araya geliyorlar.


Son zamanlara yerli turistlerin vazgeçilmezleri arasında olan sıcak hava balonlarına son aylarda Malezya, Singapur, Endonezya, Kore ve Çin gibi ülkelerden gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.


Kapadokya’da balon turuna katılmak üzere tatilini bir gün uzattığını ifade eden Malezyalı Aznan Mohammed Sheriff, “Kapadokya’da olmaktan çok mutluyum. Burada uçmak benim hayalimdi. Dün uçamadığımız için tatilimi uzattım. Bugün uçtuğum için mutluyum” diye konuştu.


Royal Balon Genel Müdürü Mehmet Dinler yaptığı açıklamada, 2016 yılında 250 bin yerli ve yabancı turistin balon turlarına katıldığını bu yıl ki hedefin ise 350 bin yerli ve yabancı turistin balon turuna katılmasını amaçladıklarını belirtti. Dinler, “Kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte turizm sezonu başladı. Özellikle bahar aylarında Kapadokya’da balon turları büyük rağbet görüyor. Şuanda önde giden pazarlarımız Malezya, Singapur, Endonezya, Kore ve Çin gibi Uzakdoğulu turistlerimiz. Hafta içerisinde de yerli turist ağırlığımız artıyor. Şuanda rezervasyonlar bizleri son derece mutlu ediyor. Geçen yıl Kapadokya’da uçan yolcu sayısı 250 bin kişi idi. Bu sene artırarak 300 ila 350 bin yolcu uçurmak olacaktır” dedi.


Kapadokya’da sıcak hava balonculuğunun son derece güvenli bir tur olduğunu ifade eden Mehmet Dinler, “Yaşadığımız yer konusunda çok şanslıyız. Eşi benzeri olmayan bir coğrafyada yaşıyoruz. Gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz bu coğrafyayı havadan görmek ve sıcak hava balonu deneyimi yaşamak için can atıyorlar. Buradan tavsiyemiz herkese korkmasınlar, balon turlarımız gayet güvenli. Kapadokya’da onları uçurmak için her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.