EĞİTİM - 13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:35

NEVÜ öğrencileri kendi deney setlerini kendileri üretiyor

A
A
A
NEVÜ öğrencileri kendi deney setlerini kendileri üretiyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında bölüm derslerinin uygulama kısmında kullanılmak üzere kendi deney setlerini kendileri üretiyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında bölüm derslerinin uygulama kısmında kullanılmak üzere kendi deney setlerini kendileri üretiyor.


NEVÜ Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Muhammet Ali User’in yürütmüş olduğu Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında bölüm derslerinin uygulama kısmında kullanılmak üzere deney seti tasarımı ve üretimini kendileri yapıyor. Böylelikle iki yıl boyunca gördükleri derslerden deney seti tasarımı ve üretimi süreçlerine dair aldıkları teorik bilgileri uygulama imkanı da bulunan öğrenciler, deney setinin tasarım ve üretiminin yanında deney seti ile ilgili deney föylerini de kendileri hazırlıyorlar.


Öğr. Gör. Muhammet Ali User, “Yapılan çalışma kapsamında üretilen deney setimiz piyasada bulunan emsallerine göre 10 kat daha düşük maliyetli. Deney setleri, Yüksekokul bünyesinde verilen Elektronik (Analog Elektronik), Biyomedikal Enstrümandaysan, Fizyolojik Sinyal İzleyiciler dersleri ile Sayısal Elektronik dersindeki çeşitli konular için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Özellikleri sayesinde çok kullanışlı ve portatif olan deney seti, derslerin uygulamalı olarak daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacağı gibi portatif olarak tasarlandığı için öğrencilerimiz derslerin uygulama saatleri dışında ev veya yurtlarında laboratuvardan bağımsız şekilde ders çalışırken kullanılabilecek halde üretilmiştir” dedi.


Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek ise, deney seti üretimi çalışmalarının diğer dersler için de üretilmesi planlanan deney setleri için bir alt yapı ve tecrübe birikimi sağladığını ve ileriki zamanlarda başka deney setleri üretimi için de çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.